Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αναβαθμίστηκε η κυβερνητική εκπροσώπηση στην κηδεία – Λαϊκό προσκύνημα για 4 ώρες, ποιοι Βασιλείς έρχονται

Και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος στην εξόδιο ακολουθία, από τις 6.00 έως τις 10.00 το πρωί της Δευτέρας το λαϊκό προσκύνημα

Την αναβάθμιση της εκπροσώπησης της κυβέρνησης στην κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου και έτσι εκτός από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στην εξόδιο ακολουθία θα παραστεί και ο αντιπρόεδρος, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς στη χώρα μας θα αφιχθούν πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και Βασιλείς.

Όσον αφορά στις προθέσεις βουλευτών της ΝΔ να παραστούν στην κηδεία οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι παρά την αναβάθμιση της εκπροσώπησης της κυβέρνησης η κηδεία παραμένει ιδιωτική.

Διαβάστε ακόμα

Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Έως 200 οι προσκεκλημένοι στην Μητρόπολη για την κηδεία – Ποιοι αναμένονται, τι λέει η κυβέρνηση, το πρωτόκολλο

Στην κηδεία του τέως Βασιλιά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναμένεται να αφιχθούν στην χώρα μας ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα της Ισπανίας, Φελίπε και Λετίθια, ο επίτιμος Βασιλιάς Χουάν Κάρλος, οι κόρες του Κριστίνα και Ελένα αλλά και ο εξάδελφος του τέως Βασιλιά, Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος. Επίσης, αναμένεται η Βασίλισσα της Δανίας και αδερφή της συζύγου του τέως, Μαργαρίτα αλλά και εκπρόσωποι των βασιλικών οίκων της Νορβηγίας και της Σουηδίας. Η επίτιμη Βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και αδερφή του Κωνσταντίνου βρίσκεται ήδη στην χώρα μας εδώ και πολλά 24ωρα.

Τελικά, αποφασίστηκε ότι η σορός του τέως Βασιλιά θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης από τις 6 έως τις 10 το πρωί της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου.

Εργασίες στο Τατόι

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ