Πρίγκιπας Αλέξανδρος & πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο: ''Έφυγε ο ξάδερφός μας, νονός & αγαπημένος μας φίλος''

Το συλλυπητήριο μήνυμα των royals....

Σε ηλικία 83 ετών, έφυγε την Τρίτη 10/1  από της ζωή, ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Β’ Γκλύξμπουργκ, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο τέως βασιλιάς νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών.

Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α΄ μετά τον θάνατό του την ίδια ημέρα.

Aνάμεσα σε αυτούς που τον αποχαιρέτησαν είναι ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και η πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας. O λογαριασμός Lifeline Hellas,( η Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας ίδρυσε τον ανθρωπιστικό οργανισμό Lifeline το 1993, στο Λονδίνο και εν συνεχεία το 2002 στην Αθήνα, στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Τορόντο) μέσω μια ανάρτησης ανέφερε τα εξής: '' Με μεγάλη θλίψη, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη έλαβαν την πολύ θλιβερή είδηση ότι ο αγαπητός ξάδερφός τους, νονός και φίλος, Α.Μ. Βασιλιάς των Ελλήνων Κωνσταντίνος Β' απεβίωσε στις 10 Ιανουαρίου 2023, στην Αθήνα, Ελλάδα.

Οι σχέσεις μεταξύ των Βασιλικών Οικογενειών της Ελλάδας και της Σερβίας σημαδεύονταν πάντα με ειλικρινή και εγκάρδια φιλία και βαθύτατους οικογενειακούς δεσμούς. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' ήταν ο κουμπάρος στον γάμο του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης το 1985, και ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' ήταν επίσης ο νονός των γιων του Πρίγκιπα Αλέξανδρου, των ΑΒΥ Πρίγκιπα Φίλιππου και Πρίγκιπα Αλέξανδρου. Επίσης, η κόρη του αείμνηστου Βασιλιά Κωνσταντίνου Β’, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Θεοδώρα, είναι η βαφτιστήρα του Πρίγκιπα Αλέξανδρου.

Δείτε επίσης: 

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος και η Βασιλική Οικογένεια της Σερβίας στέλνουν τα συλλυπητήριά τους και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Α.Μ. Βασίλισσα Άννα-Μαρία, τις αδελφές του αείμνηστου Βασιλιά, την Α.Μ. Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας, τα παιδιά του ΑΒΥ Πρίγκιπα Παύλο, την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αλεξία, τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Φίλιππο και όλα τα άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας της Ελλάδας για την εξαιρετικά θλιβερή απώλεια τους.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών, η Βασιλική Οικογένεια της Σερβίας μοιράζεται τη θλίψη και τον πόνο για τον θάνατο του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος Β' θα λείψει πολύ, αλλά η μνήμη του θα μείνει για πάντα, με μεγάλη αγάπη και σεβασμό.

Ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος είχε επίσης στενές οικογενειακές σχέσεις με τον αείμνηστο βασιλιά Κωνσταντίνο Β'. Ο παππούς του Πρίγκιπα Αλέξανδρου από τη μητέρα του, Α. Μ. Βασιλιάς Αλέξανδρος της Ελλάδας, ο οποίος παντρεύτηκε την Ασπασία Μάνου, ήταν αδελφός του Α.Μ. Βασιλιά της Ελλάδας Παύλου, πατέρα του Α.Μ. Βασιλιά Κωνσταντίνου Β'.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ