Μπερνάρ Αρνό: Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο άλλαξε τα ΔΣ σε Louis Vuitton -Dior - H Ντελφίν παίρνει την μερίδα του λέοντος, σε μικρότερα ποσοστά οι γιοι

Αλλαγές διά χειρός Μπερνάρ Αρνό....

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Bernard Arnault διόρισε την Τετάρτη την κόρη του Delphine ως διευθύνουσα σύμβουλο της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας μόδας του ομίλου Christian Dior, σφίγγοντας περαιτέρω τον έλεγχο της οικογένειας στην εκτεταμένη αυτοκρατορία πολυτελείας.

Και τα πέντε παιδιά του Arnault κατέχουν καίριους διοικητικούς ρόλους σε εμπορικά σήματα της εταιρείας.

H  47χρονη Ντελφίν Αρνό,  είναι εκτελεστική αντιπρόεδρος της Louis Vuitton από το 2013 και υπεύθυνη για τα προϊόντα.

 

 

Προηγουμένως ήταν αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της Christian Dior Couture και είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LVMH καθώς και της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου, σύμφωνα με το euronews

Η Delphine αποφοίτησε από τη γαλλική επιχειρηματική σχολή EDHEC και το London School of Economics.

 

 

Πέρυσι, μάλιστα, η LVMH ήρε το όριο ηλικίας του CEO της, δίνοντας τη δυνατότητα στον πατριάρχη της οικογένειας να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι τα 80 του.

 

 

Τα χαρτοφυλάκια των παιδιών

Ο 45χρονος Αntoine Arnault, είναι επικεφαλής επικοινωνίας, εικόνας και περιβάλλοντος της LVMH, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χαρτοφυλακίου της LVMH Christian Dior SE.

Από το 2012 είναι διευθύνων σύμβουλος της υψηλής ποιότητας εταιρείας ανδρικής ένδυσης και υποδημάτων Berluti και από το 2013 πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας Loro Piana που ειδικεύεται στα κασμίρια. Ο Antoine έχει πτυχία από τη γαλλική επιχειρηματική σχολή INSEAD και την καναδική επιχειρηματική σχολή HEC Montreal.

Ο Alexandre Arnault 30 ετών, είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για το προϊόν και την επικοινωνία της Tiffany. Προηγουμένως ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής αποσκευών Rimowa, μια θέση που κατείχε για τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το 2016. Ο Alexandre έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το γαλλικό πανεπιστήμιο Ecole Polytechnique.

AΠΕ/ΕPA

Ο Frederic Arnault 28 ετών, είναι διευθύνων σύμβουλος της Tag Heuer από το 2020. Προηγουμένως ήταν επικεφαλής στρατηγικής και ψηφιακός διευθυντής στην εταιρεία ρολογιών, στην οποία εντάχθηκε το 2017.

 

 

Ο Frederic είναι απόφοιτος της Ecole Polytechnique της Γαλλίας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ