Η καρδιά του 22χρονου Δημήτρη, θα ξαναχτυπήσει: Λήπτης ένας 36χρονος που είναι με μηχανική υποστήριξη

Οι γονείς που έχασαν το παιδί τους δώρισαν τα όργανά του, για να σωθούνε ζωές. Η μεταμόσχευση καρδιάς θα γίνει στο Ωνάσειο

Τραγικό τέλος είχαν οι ώρες αγωνίας στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο), όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένος ο 22χρονος Δημήτρης Σκόνδρας, μετά την ξαφνική κατάρρευσή του το περασμένο Σάββατο ενώ εργαζόταν στο μαγαζί του πατέρα του στην Πάτρα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος, μετά από τις εξειδικευμένες εξετάσεις που έγιναν από τους γιατρούς της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών όπου και νοσηλευόταν διασωληνωμένος από το περασμένο Σάββατο.

Ο άτυχος Δημήτρης υποστηρίζεται μηχανικά καθώς οι γονείς του μέσα από τον ανείπωτο πόνο τους πήραν τη γενναία απόφαση επιδεικνύοντας μεγαλοψυχία να δωρίσουν τα όργανά του για να σωθούν άλλες ζωές.

Η θεία του 22χρονου Πατρίνού ποδοσφαιριστή, Μαρία Σταθά Δελδήμου ανάρτησε την είδηση:

«Δυστυχώς ο Δημήτρης μας δεν τα κατάφερε στη μάχη που έδωσε ώστε να κρατηθεί στη ζωή. Η οικογένεια μου και η οικογένειά του Αχαϊκού ποδοσφαίρου από απόψε θρηνεί άλλο ένα παλικάρι.

Οι γονείς του έχουν πάρει μια γενναία απόφαση ώστε να δωρίσει τα όργανα του και αυτό μας κάνει περήφανους. Θα σε θυμόμαστε για πάντα Δημήτρη μου!»

Ο θάνατός του 22χρονου, ήταν δώρο ζωής σε έναν 36χρονο ο οποίος ζούσε μέχρι σήμερα με μηχανική υποστήριξη θα δώσει ο 22χρονος ποδοσφαιριστής από την Πάτρα, Δημήτρης Σκόνδρας, ο οποίος κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης.

Η μεταμόσχευση της καρδιάς του 22χρονου Δημήτρη στον 36χρονο λήπτη θα γίνει στο Ωνάσειο μετά την αφαίρεσή της μετά από ειδική χειρουργική επέμβαση το πρωί της Τετάρτης (11/1).

Σύμφωνα με πληροφορίες το ήπαρ του 22χρονου θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε.

Οι γονείς του άτυχου 22χρονου δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ