Κωνσταντίνος: Το love story του τότε πρίγκιπα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη - Τα κρυφά ραντεβού & η «καταπιεστική» βασίλισσα Φρειδερίκη (βίντεο)

Τι είχε πει η Ελληνίδα σταρ για τον τέως βασιλιά

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, έζησε μέχρι το τέλος της ζωής του μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο Άννα-Μαρία, την οποία και παντρεύτηκε το 1964.

Ωστόσο στις αρχές της δεκαετίας του 60 ήταν μια άλλη σχέση του γιου του βασιλιά Παύλου, εκείνη που απασχόλησε τον Τύπο της εποχής και που έγινε πρωτοσέλιδο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μιλάμε φυσικά για το love story του Κωνσταντίνου με  Αλίκη Βουγιουκλάκη.  «Το ειδύλλιο του πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly» θα γράψουν τότε γνωστά περιοδικά όπως το «Paris Match» και το «Oggi». 

Οι φήμες θέλουν τους δύο τους να γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στα παρασκήνια του θέατρου Μουσούρη, όταν ο Κωνσταντίνος είχε πάει, μαζί με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, να δουν την παράσταση «Τόπο στα νιάτα» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Ελληνίδα σταρ. 

«Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της. Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…» έχει πει ο αδελφός της ηθοποιού, Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Ο έρωτας λέγεται ότι «γεννήθηκε» κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονταν στη Ρώμη, με το «Oggi» να γράφει τότε ότι οι δύο τους έζησαν «παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία». 

Ο Κωνσταντίνος, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, φέρεται να της έστελνε καθημερινά τριαντάφυλλα, υπογράφοντας την κάρτα ως «Κώστας». Οι φήμες ήθελαν τους δυο τους να στέλνουν ο ένας στον άλλο ραβασάκια και να συναντιούνται κρυφά, αφού η μητέρα του τότε πρίγκιπα, βασίλισσα Φρειδερίκη ήταν αντίθετη με τον έρωτά τους.

Λέγεται δε ότι το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, αναφερόταν στις κρυφές αυτές συναντήσεις πουν είχαν σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο» στο βουνό. Μάλιστα υπάρχει και ο περίφημος αστικός μύθος για το τούνελ που συνέδεε τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος μίλησε μόνο μια φορά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ. 

«Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός και άνθρωπος. Την είχα δει με τις αδερφές μου στο θέατρο. Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα Ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: "Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;» είχε πει χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα πει μεταξύ άλλων:  «Ήμασταν πολύ νέοι, παιδιά και οι δύο. Ένιωθα ότι εγώ είμαι η βασίλισσα και δεν περιμένω το πριγκιπόπουλο. Εγώ είμαι ο πρίγκιπας της ζωής μου. Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα. Αμέσως μετά, πριν από το ΄62, γίνεται η πρώτη μου τουρνέ, εκείνο το καλοκαίρι συναντηθήκαμε.

»Έχω πάει στις Σέρρες και παίζω το “Ωραία μου κυρία”. Και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί, πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, για να τον καμαρώσουν. Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ