Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα αγάπης - τι σημαίνει αυτό για την ερωτική σου ζωή;

«Η αγάπη μπορεί να εκφραστεί σε 5 γλώσσες. Αν ωστόσο, δε μιλάτε την πρώτη γλώσσα κάποιου, αυτός δεν θα αισθανθεί ότι αγαπιέται, ακόμα κι αν μιλάς τις υπόλοιπες 4»

Γραμμένο από τον Dr. Gary Chapman, το “The 5 Love Languages” δημοσιεύτηκε στο τέλος των ’90s.

Ο Chapman σπούδασε γλωσσολογία, η οποία τον οδήγησε να αναπτύξει τη θεωρία ότι οι ενήλικες μιλούν διαφορετικές «γλώσσες αγάπης» στις σχέσεις τους.

«Η αγάπη μπορεί να εκφραστεί σε 5 γλώσσες. Αν ωστόσο, δε μιλάτε την πρώτη γλώσσα κάποιου, αυτός δεν θα αισθανθεί ότι αγαπιέται, ακόμα κι αν μιλάς τις υπόλοιπες 4» τονίζει.

 Ανακαλύπτοντας τη γλώσσα αγάπης

Υπάρχουν πέντε γλώσσες αγάπης: Λόγια επιβεβαίωσης, Ποιοτικός Χρόνος, Δώρα, Πράξεις και Φυσική Επαφή. Φυσικά, έχουμε έναν συνδυασμό και των πέντε, και κάποιοι αντέχουν περισσότερο ή λιγότερο στις διαφορετικές περιόδους της ζωής. Ωστόσο, η κυρίαρχη γλώσσα της αγάπης σου είναι το πώς τη δίνεις και τη δέχεσαι καλύτερα, και κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να προκαλέσεις οικειότητα στη σχέση σου. Μόλις ανακαλύψεις τις κυριότερες ερωτικές γλώσσες του συντρόφου σου, θα μπορέσεις να τον κατανοήσεις καλύτερα.

Εάν η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης σου είναι να λαμβάνεις δώρα: Η λήψη δώρων δείχνεις πώς κάποιος με αυτήν την κυρίαρχη γλώσσα αγάπης αισθάνεται ότι αγαπιέται και δίνει αγάπη. Ίσως μια φορά το μήνα, να ανταλλάζεις  δώρα που σχετίζονται με την εξερεύνηση της οικειότητας – ένα λάδι για μασάζ ή ένα καινούργιο εσώρουχο. Συζήτησε με τον σύντροφό σου την ένταξη δώρων στην προσωπική σας ζωή.

Εάν η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης σου είναι τα λόγια επιβεβαίωσης: Φυσικά, όλοι μας απολαμβάνουμε όταν μας λένε όμορφα λόγια. Αλλά για μερικούς από εμάς, οι λέξεις μπορούν να φτιάξουν ή να καταστρέψουν μια σχέση. Αν αυτή είναι η γλώσσα αγάπης του συντρόφου σου, η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική (αν και είναι απαραίτητη σε κάθε σχέση). Τα λόγια επιβεβαίωσης και η τακτική επικοινωνία είναι απαραίτητα για να δημιουργηθεί ένα κλίμα οικειότητας.

Εάν η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης είναι πράξεις: Αυτή η γλώσσα είναι παρόμοια με την παροχή δώρων, δίνοντας έμφαση στις αυθόρμητες φυσικές πράξεις. Αυτές οι πράξεις μεταφράζονται σε αίσθημα αγάπης και φροντίδας. Επειδή αυτή η γλώσσα αγάπης είναι κάπως πιο πρακτική και φυσική, οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να μεταφραστεί σε οικειότητα είναι η πράξεις που υποδεικνύουν φροντίδα και οργάνωση, γράφει η Μάρω Παρασκευούδη στο tsemperlidou.gr.

Εάν η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης είναι ο ποιοτικός χρόνος: Κάθε σχέση χρειάζεται ποιοτικό χρόνο, αλλά για κάποιον που έχει αυτήν την κυρίαρχη γλώσσα αγάπης, ο ποιοτικός χρόνος είναι προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει να απενεργοποιείς το κινητό σου όταν μοιράζεσαι στιγμές οικειότητας, να δείτε μια ταινία ή να κάνετε έναν περίπατο. Το “Netflix and chill” μπορεί να είναι αρκετό για να προκαλέσει συναισθήματα οικειότητας. Μερικές φορές, ο σύντροφός σου θέλει απλά να νιώσει ότι τον προσέχεις και είσαι παρούσα.

Εάν η κυρίαρχη γλώσσα αγάπης είναι φυσική επαφή: Τελευταία αλλά όχι ασήμαντη, αυτή η γλώσσα είναι ίσως η πιο άμεσα συνδεδεμένη με τη “φυσική” πράξη του σεξ. Εάν η φυσική επαφή είναι η γλώσσα αγάπης, ο σύντροφός σου θέλει να σου κρατάει το χέρι, να σε φιλάει και να σε αγγίζει ακόμα κι αν είστε έξω στον δρόμο. Τα νέα ερεθίσματα ενισχύουν την ερωτική σας σχέση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ