A Jewel Made In Greece: H μεγαλύτερη συνάντηση δημιουργών σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος επιστρέφει στο Ζάππειο Μέγαρο (φωτό)

Συμπληρώνει 10 χρόνια και επιστρέφει με πολύ χρώμα, λάμψη, νέες ιδέες και τάσεις, δίνοντας ακόμα περισσότερο χώρο στην Τέχνη και την μόδα, ανακοινώνοντας ένα ακόμα μεγάλο βήμα!

Ένα όνειρο που ξεκίνησε από την ιδιαίτερη και πολυσήμαντη γοητεία του σύγχρονου Ελληνικού Kοσμήματος, έγινε μεγαλεπήβολη ιδέα και όχημα τέχνης, επιχειρηματικότητας και διαλόγου, ταξίδεψε και αγαπήθηκε σε 4 Ηπείρους, 9 χώρες και περισσότερους από 50 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει πανηγυρικά στην 9η ετήσια συνάντηση δημιουργών στο Ζάππειο επισφραγίζοντας μία σημαντική συμφωνία με τα πολυκαταστήματα attica.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο του 2023, το AJMIG θα βρίσκεται στο attica City Link στην καρδιά της πόλης, προβάλλοντας 17 επιλεγμένους – επώνυμους Έλληνες δημιουργούς, με κοσμήματα υψηλής αισθητικής και αξίας, μοναδικών υφών, υλικών και σχεδίων.

A JEWEL MADE IN GREECE, η πολυεπίπεδη και συνεχώς αναβαθμιζόμενη πλατφόρμα προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, διοργανώνει τη μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος με την συμμετοχή των πιο εμπνευσμένων Ελλήνων δημιουργών και Brands.

Πυξίδα της επαγγελματικής διοργάνωσης, που πλέον αποτελεί θεσμό και σημείο αναφοράς και πραγματοποιείται στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, είναι να δώσει τη δυνατότητα και το πεδίο στους Έλληνες σχεδιαστές κοσμημάτων να περιγράψουν με άνεση και ευελιξία το όραμά τους, να παρουσιάσουν με ιδιαίτερη επιμέλεια τη δουλειά τους σε επιχειρηματίες, καταστήματα, artshop Μουσείων, γκαλερί, εμπόρους χονδρικής, αλλά και σε ιδιώτες που επιθυμούν να γνωρίσουν, να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να αποκτήσουν τις δημιουργίες.

Έκπληξη αυτή τη χρονιά θα είναι η φιλοξενία της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής που διοργανώνει η γκαλερί Athens Contemporary με τίτλο "Aισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις".

«Η έκθεση “Αισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις”, παρουσιάζει δεκατέσσερις καλλιτέχνες που υπερασπίζονται τις αισθήσεις και δημιουργούν τους μύθους ενός κόσμου που ακόμα και τα «βαθύτερα» είναι παρόντα σε κοινή θέα» όπως έγραψε για το περιεχόμενο της έκθεσης ο Θανάσης Λάλας.

Παράλληλα, σ’ ένα περιβάλλον διάδρασης και αλληλεπίδρασης έμποροι και κοινό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αμέτρητα στυλ και τεχνικές, καθώς και την ιστορία του Eλληνικού Kοσμήματος.

Ο έγκριτος γεμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG, κ. Γιώργος Σπυρομήλιος, θα ξεναγεί τους επισκέπτες στο συναρπαστικό και πάντα ελκυστικό κόσμο των διαμαντιών και των πολύτιμων λίθων, ενώ θα παρέχει στους επισκέπτες την ευκαιρία εκτίμησης των κοσμημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στις 14, 15 και 16 Ιανουαρίου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σύντομες διαλέξεις από τους καταξιωμένους γνώστες του χώρου:

· Ίρις Κρητικού: Η διαχρονία της ελληνικής παράδοσης ως εξακολουθητική πηγή έμπνευσης στο σύγχρονο ελληνικό κόσμημα.

· Δημήτρης Γραμματικογιάννης: Πώς να δημιουργήσεις μία ethical campaign για το brand σου.

· Γιώργος Σπυρομήλιος: α) Πιστοποίηση διαμαντιών, β) Χρώμα, χροιά και καθαρότητα διαμαντιού, γ) Συνθετικά διαμάντια.

· Πάνος Περιστερόπουλος: Think Digital!!!

· Μαρίνα Αλυσανδράτου: Οι σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα του digital marketing.

Τhis Year Be like a Bee

Η διοργάνωση, που παραδοσιακά χαρακτηρίζεται από λάμψη και δημιουργικότητα, αυτή τη χρονιά στέλνει ένα μήνυμα: Υιοθετεί την ιδέα της μικρής μέλισσας εργάτριας και μας προτρέπει να δουλέψουμε ομαδικά, οργανωμένα, με μοναδικότητα, με στόχο και επιμέλεια. Δίνει το έναυσμα για να επαναφέρουμε στη ζωή, στη σκέψη, στο περιβάλλον, στις σχέσεις και τα όνειρά μας, την ζωντάνια και την ορμή των χρωμάτων επιλέγοντας σε όλες τις εικόνες τρία λουλούδια, την αμυγδαλιά, το κυκλάμινο και την ανεμώνη. Κλείνοντας την περίοδο που όλοι αφεθήκαμε στους περιορισμούς του γκρίζου, το AJMIG επιλέγει να γιορτάσει τα χρώματα και την ζωτική τους δύναμη, κάνοντας συμβολικά ένα νέο, χαμογελαστό άνοιγμα στην εξωστρέφεια.

Το ΑJMIG, το οποίο είναι πρωτοβουλία και διοργάνωση της Μαίρης Σαμόλη, ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από μία δεκαετία, με γνώμονα τη διάδοση και αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος σε επίπεδο αισθητικής και επιχειρηματικότητας στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο.

Ήδη μετρά δεκάδες παρουσιάσεις, συμμετοχές και επιτυχημένες συνεργασίες με τις μεγαλύτερες εκθέσεις ανά την υφήλιο.

Σύμβουλός του είναι η Ιστορικός Τέχνης Ίρις Κρητικού.

Η τετραήμερη γιορτή Ελληνικής έμπνευσης, δημιουργικότητας, καινοτομίας και αμέτρητων επιλογών από μοναδικές limited edition συλλογές πρωτότυπων κοσμημάτων, θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των νικητών των θεσμοθετημένων ετήσιων βραβείων του που δίνουν κάθε χρόνο την ευκαιρία σε καλλιτέχνες από κάθε κατηγορία κοσμήματος να προωθήσουν περαιτέρω το brand και τις δημιουργίες τους με βάση ένα ολοκληρωμένο επικοινωνιακό πλάνο ενεργειών για την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα βραβεία είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αλλά και ψηφοφορίας που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης από τους επισκέπτες.

Για μία ακόμη χρονιά, η ζωντανή συνάντηση δημιουργικής έκφρασης, υψηλής αισθητικής, επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας, που μετέτρεψε τo “Made in Greece” σε τίτλο τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος, επιστρέφει μεταφέροντας μηνύματα ουσίας, πολιτιστικού διαλόγου, επανεκκίνησης και αισιοδοξίας.

AJMIG

Ζάππειο Μέγαρο

13,14,15,16 Ιανουαρίου 2023

Ώρες Λειτουργίας

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 16.00 μμ -22.00 μμ

Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Ιανουαρίου 10.00 πμ - 21.00 μμ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 10.00 πμ - 19.00 πμ.

https://www.ajewelmadeingreece.gr/

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ειρήνη Θεοδωρακάκη & Ιωάννα Αφροδίτη Θεοδωρακάκη

Τηλ.: +30 6943043270

Email:irenetheodorakaki@gmail.com

A JEWEL MADE IN GREECE @ attica:

LIANA VOURAKIS

ILEANA MAKRI

POLINA ELLIS

K.AND.

MAUREEN WELLENS

KOUZOUPIS S.A.

KK JEWELRY LAB

SAMOLI

MARY GAITANI

NADIA ZACHOU

NEIROMAI

VASSO GALATI

KONTAKIS

MORPHE LONDON

MARMAROMETRY

MAGGOOSH

ALEXANDRA TSOUKALA

A JEWEL MADE IN GREECE:

K.AND.

LIANA VOURAKIS

MARY GAITANI

IGLcert.

NICOFILIMON

MORPHE LONDON

CONTESSINA MY PRECIOUS LACE®

HONOR GREEK LUXURY

ELSA MOUZAKI

ELLINA’S TREASURES

SAMOLI

KOUZOUPIS S.A.

OROFASMA

KK JEWELRY LAB

THEODORA D.

CHALOS

KM JEWEL

MARIA KANALE

AFRODITI JEWELS

ALEXANDRINI JEWELRY

OLGA BELIGIANNI

ATHENART

JEWELS MY WAY

KONTAKIS

EMMANUEL SMPOKOS

EVZO

NEIROMAI

JeAc DESIGN

ARIADNE KAPELIOTI

MIAOU NIAOU

MICHAEL DIKAIAKOS

KOKO DI ALMA

CERA.MICA

VASSO GALATI

BIJOUX BIZZARES

SENSE-S JEWELRY

CRAFTS 4 YOU

CALLIOPE KOMNINOU JEWELLERY

ANNOUSA JEWELRY

ELENI TSIAKIRI JEWELRY

CHARISMA

MANITOU

CRAFTS OF SOUL

MYRTO KATRAMADOU

Αισθάνομαι χωρίς εξηγήσεις

Πέτρος Καραβέβας

Θανάσης Λάλας

Καλιρρόη Μαρούδα

Αλεξάνδρα Μπενάκη

Μίλτος Παπαστεργίου

Αλτίν Πατσέλη

Μάχη Πολυμεροπούλου

Ντέλλα Ρούνικ

Γιώργος Σταθόπουλος

Πραξιτέλης Τζανουλίνος

Μιχαήλ Τσακουντής

Γιώργος Τσάτσος

Απόστολος Φανακίδης

Ileana d’Orléans

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ