Βραβευμένες δραματικές ταινίες στην ΕΡΤ2 - «Μπλε ουρανός» & «Η Μεγάλη Αναμονή» (φωτό)

Δείτε τις ημέρες και τις ώρες προβολής... 

Πολυβραβευμένες ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση και όχι μόνο, φέρνει στη μικρή οθόνη η ΕΡΤ2 από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00

«Εντός ορίων»
(Insyriated) 

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Δράμα, συμπαραγωγής Βελγίου-Γαλλίας-Λιβάνου 2017.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Φίλιπ Φαν Λέου
Πρωταγωνιστούν: Χιάμ Αμπάς, Ντιαμάντ Μπου Αμπούντ, Ζουλιέτ Ναβίς
Διάρκεια: 86΄
Υπόθεση: Δαμασκός, ανοχύρωτη πόλη. Από τις γρίλιες των μονίμως σφραγισμένων παραθύρων, η γειτονιά φαίνεται βομβαρδισμένη, εγκαταλειμμένη, επικίνδυνη. Ελεύθεροι σκοπευτές κατοικούν στα χαλάσματα, σημαδεύοντας ό,τι κινείται.
Ένα διαμέρισμα στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας γίνεται καταφύγιο για μία οικογένεια και τους γείτονές της.
Όσο ο πόλεμος μαίνεται εκτός, η ζωή μάχεται να συνεχίσει εντός, και η μάνα καλείται να πάρει τις πιο ακραίες αποφάσεις για την επιβίωση στο σπίτι.
Η ταινία έχει αποσπάσει 17 βραβεία και 9 υποψηφιότητες μεταξύ των οποίων Βραβείο Κοινού (Τμήμα Πανόραμα) και Βραβείο Label Europa Cinemas στη Berlinale 2017 , Βραβείο Κοινού στο 58o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες), 6 Βραβεία MAGRITTE (τα βραβεία της Βελγικής Ακαδημίας Κινηματογράφου).

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00

«Ακριβώς το τέλος του κόσμου»
(It’s Only the End of the World / Juste la Fin du Monde) 

Δράμα, συμπαραγωγής Καναδά-Γαλλίας 2016.
Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν
Σενάριο: Ξαβιέ Ντολάν (βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό του Ζαν Λικ Λαγκάρς)
Πρωταγωνιστούν: Γκασπάρ Ουλιέλ, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεϊντού, Ναταλί Μπέι
Διάρκεια: 97΄
Υπόθεση: Έπειτα από δώδεκα χρόνια απουσίας, ένας συγγραφέας γυρίζει στο πατρικό του, με σκοπό να κάνει μια πολύ σημαντική ανακοίνωση στην οικογένειά του.
Το ήσυχο απόγευμα όμως, δίνει τη θέση του σε αντιπαραθέσεις, βεντέτες, συναισθήματα υποκινούμενα από μοναξιά κι αμφιβολία κι όλες οι απόπειρες αποτυγχάνουν από την ανικανότητα των ανθρώπων να ακούσουν και ν’ αγαπήσουν.

Η ταινία τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής του 69ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών 2016.
Επίσης, η ταινία κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και μοντάζ (Ξαβιέ Ντολάν) και Α΄ Ανδρικού ρόλου (Γκασπάρ Ουλιέλ), στα Βραβεία Σεζάρ του 2017.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00

«Μπλε ουρανός»
(Blue Sky)

Αισθηματικό δράμα, παραγωγής ΗΠΑ 1994.
Σκηνοθεσία: Τόνι Ρίτσαρντσον
Σενάριο: Ράμα Λόρι Στάγκνερ, Αρλίν Σάρνερ, Τζέρι Λέιχτλινγκ, Αρλίν Σάρνερ
Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Λανγκ, Πάουερς Μπουθ, Κρις Ο’Ντόνελ, Έιμι Λοκέιν, Κάρι Σνόντγρκες, Άννα Κλεμπ, Τίμοθι Σκοτ, Μίτσελ Ράιαν, Άνι Ρος
Διάρκεια: 101΄
Υπόθεση: Στην κορύφωση του Ψυχρού Πολέμου, ο Χανκ Μάρσαλ είναι υπεύθυνος για τις πυρηνικές δοκιμές του στρατού των ΗΠΑ. Οι απόψεις του για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς τον φέρνουν σε αντιπαράθεση με τους ανωτέρους του, ενώ η σκανδαλώδης συμπεριφορά της συζύγου του τους δίνει λαβή για να τον υποτιμήσουν.
Ανυποχώρητος, ο Χανκ αρνείται να υποκύψει στις πιέσεις για το θέμα των όπλων, ή να εγκαταλείψει τη γυναίκα που αγαπά, φλερτάροντας με την καταστροφή κάθε στιγμή.
Μια δραματική ταινία με τον δυναμικό Τόμι Λι Τζόουνς («Οι Άντρες με τα Μαύρα») και την Τζέσικα Λανγκ που η ερμηνεία της στον ρόλο της ανεύθυνης, διαταραγμένης Κάρλι Μάρσαλ τής απέφερε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου ρόλου το 1995.

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023, στις 22:00

«Η Μεγάλη Αναμονή»
(L’ Attesa / The Wait) 

Δράμα, συμπαραγωγής Γαλλίας-Ιταλίας 2015.
Σκηνοθεσία: Πιέρο Μεσίνα
Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Λου Ντε Λαζ, Τζόρτζιο Κολαντζέλι, Ντομένικο Ντιέλε, Αντόνιο Φολέτο, Τζιοβάνι Ανζάλντο, Κορίνα Λο Κάστρο, Ρενάτο Καρπεντιέρι
Διάρκεια: 94΄
Υπόθεση: Η Άννα, λόγω ενός απρόοπτου συμβάντος, περνά μοναχικά τις ημέρες της στα μεγάλα δωμάτια μιας παλιάς βίλας. Η άγρια ομορφιά της υπαίθρου της Σικελίας περιβάλει το σπίτι και, σε συνδυασμό με την πυκνή ομίχλη, η απομόνωσή της γίνεται ακόμα πιο έντονη. Ο μόνος ήχος που σπάει τη σιωπή στο σπίτι είναι τα βήματα του οικονόμου, Πιέτρο.
Μια μέρα εμφανίζεται η Ζαν, η κοπέλα του γιου της Άννας, Τζουζέπε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος την κάλεσε στη Σικελία, με σκοπό να περάσουν τις διακοπές τους μαζί.
Η Άννα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της.
Και ενώ ο Τζουζέπε δεν είναι ακόμα στο σπίτι, η Άννα τη διαβεβαιώνει ότι ο γιος της θα επιστρέψει σύντομα και ότι θα μπορούσε να τον περιμένει εκεί.
Οι δύο γυναίκες περνούν τις ημέρες τους γνωρίζοντας καλύτερα η μία την άλλη, περιμένοντας το Πάσχα όπου ο Τζουζέπε πρόκειται να επιστρέψει επιτέλους σπίτι, αλλά και που μια μεγάλη παραδοσιακή πομπή θα πραγματοποιηθεί στο χωριό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ