Στο εδώλιο για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου - Αναβολή θα ζητήσει ο Αλέξης Κούγιας

Με κενό βλέμμα η Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια... 

Σχεδόν έναν χρόνο από τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη , η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη ως υπαίτια για ένα "εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης" της κόρης της .

Ένα δόλιο σχέδιο το οποίο ,κατά τις δικαστικές αρχές, πριν "αποδώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα" για την κατηγορουμένη ,άφησε το παιδί με τετραπληγία στα επτάμισι του χρόνια.

 

 

Η εξέλιξη της δίκης ,που εισάγεται με νούμερο 1 στο πινάκιο του δικαστηρίου, είναι αμφίβολη καθώς ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, φέρεται να σκοπεύει να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης επικαλούμενος κυρίως ισχυρά κωλύματα με εν εξελίξει δίκες που παρίσταται.

 

 

Έτσι δεν αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία ακόμη κι αν το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα του κ. Κούγια, περισσότερο πιθανό θεωρείται να δώσει διακοπή σε άλλη δικάσιμο.

Οι «αιφνίδιοι» θάνατοι των τριών κοριτσιών

Τον Ιανουάριο του 2022, το ζευγάρι έχασε την 9χρονη Τζωρτζίνα, από «καρδιακή ανακοπή». Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι της 3,5 ετών Μαλένας το 2019 από «ηπατική ανεπάρκεια», και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το 2021, από «σπάνια νόσο φλεβοκόμβου εκ γενετής»

Ο θάνατος της Μαλένας

Η 3,5 ετών Μαλένα άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Απριλίου 2019. Ήταν 3 ετών και 8 μηνών όταν εισήχθη στο Παίδων με λευχαιμία σε πολύ αρχικό στάδιο, η οποία, σύμφωνα με την εκτίμηση των γιατρών, ήταν απόλυτα θεραπεύσιμη και σύντομα το παιδί θα επέστρεφε υγιές στο σπίτι του.

Όπως έχει ισχυριστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, το πρωί του Σαββάτου, 13 Απριλίου 2019, το κοριτσάκι ήταν σε καλή κατάσταση και μάλιστα χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που την έδειχνε να τρώει σουβλάκι στο δωμάτιο του νοσοκομείου της. Λίγες ώρες μετά, όταν ο πατέρας αποχώρησε, όλα άλλαξαν. Η ίδια δήλωνε πως «εκείνο το μεσημέρι έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μία ώρα ξυπνήσαμε με τη μικρούλα, γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από δέκα λεπτά, στις 16:40, το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε έναν ρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα ''Μαλένα, Μαλένα'', πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών».

Το παιδί κατέληξε. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η μαρτυρία της μητέρας δεν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα έγγραφα των γιατρών για την κατάληξη της Μαλένας, καθώς αναφέρουν ότι κλήθηκαν από τη μητέρα για παροχή βοήθειας στις 17:15, δηλαδή 35 λεπτά αργότερα. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία βέβαια που διερευνώνται και είναι σημαντικά.

Στη συνέχεια, ο θάνατος της Μαλένας αποδόθηκε από την ιατροδικαστή που την εξέτασε σε ηπατική ανεπάρκεια. Σημειώνεται πως στην ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα, την οποία υπογράφει η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, ξεκαθαρίζεται ότι εντοπίστηκαν κάποιες μικρές εκδορές στη μύτη.

Ο θάνατος της Ίριδας

Το μικρότερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, η 6 μηνών Ίριδα, πέθανε στον ύπνο της, στο σπίτι της οικογένειας, τον Μάρτιο του 2021. Βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα.

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς, που οδηγεί σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

Το μοιραίο βράδυ, μαζί με τη μητέρα της οικογένειας, Ρούλα Πισπιρίγκου, κοιμήθηκε στο σπίτι η αδελφή της, Δήμητρα. Όπως περιέγραψε η θεία των παιδιών σε συνέντευξή της, γύρω στις 7.30 το πρωί το μωρό ξύπνησε και η μητέρα σηκώθηκε και του έβαλε την πιπίλα στο στόμα. Στη συνέχεια, πριν τις 11, πήγαν να το ξυπνήσουν και η θεία είδε ότι δεν ανέπνεε. Πρώτα ειδοποίησαν τον Μάνο Δασκαλάκη να σπεύσει, στη συνέχεια έκαναν προσπάθεια αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και ειδοποίησαν και το ΕΚΑΒ.

Η θεία των τριών παιδιών φάνηκε να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι το παιδί το βρήκαν χωρίς αισθήσεις πριν τις 11, ενώ, όπως ανέφερε τότε τοπική εφημερίδα, η μητέρα είχε πει ότι «το παιδί το εντόπισαν χωρίς αισθήσεις στις 11.30».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, το κυριότερο ερώτημα για τον θάνατο της Ίριδας ήταν πότε βρέθηκε νεκρή και αν το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε ενώ ήταν ήδη αργά.

Τελικά, το παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πολύς λόγος έχει γίνει και για το πανάκι με το αίμα που βρέθηκε δίπλα από το άτυχο κοριτσάκι. Αυτό προσκομίστηκε στην ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δύο μέρες μετά το θάνατο του βρέφους, καθώς οι γονείς φέρεται να μην το είχαν εντοπίσει από την πρώτη στιγμή. Επίσης, 2,5 μήνες μετά τον θάνατο της Ίριδας, η μητέρα της ζήτησε, για ανεξήγητους λόγους, από τις Αρχές να επιστρέψουν το πανάκι, κάτι το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας αλλά και της Ίριδας ήταν «καθαρές», όμως δεν ήταν σε ευρύ φάσμα, παρά μόνο σε ένα τυπικό πρωτόκολλο και πλέον όλα διερευνώνται από την αρχή και για τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας

Το τρίτο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη, η 9 ετών Τζωρτζίνα, πέθανε στις 29 Ιανουαρίου 2022. Εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Πατρών με ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Ακολούθησε η εμφύτευση απινιδωτή και βηματοδότη στο Ωνάσειο, για να διασφαλιστεί από τυχόν καρδιακά αρρυθμιολογικά επεισόδια.

Στις αρχές του καλοκαιριού εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο, με «εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας».

Ακολούθησε μία σειρά από επισκέψεις στο νοσοκομείο, και το 2022 το 9χρονο πλέον κοριτσάκι επανεισάγεται στο Πανεπιστημιακό του Ρίου, με σπασμούς. Η ιατρική ομάδα έκρινε ότι το παιδί έπρεπε να υποβληθεί σε περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και αποφασίστηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Στις 29 Ιανουαρίου πέθανε από αιφνίδιο θάνατο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ