Ο κρυμμένος θησαυρός των 18 εκατ. ευρώ: Βρέθηκε χάρτης των Ναζί – Δείχνει που τον έχουν θάψει

Οι πληροφορίες λένε ότι οι Γερμανοί σε 4 κάσες πυρομαχικών έβαλαν νομίσματα, ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους

Ένας παλιός χάρτης των Ναζί ίσως να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Λέγεται πως δείχνει το σημείο όπου Γερμανοί στρατιώτες έκρυψαν έναν θησαυρό αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, στην διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τώρα, αυτός ο χάρτης δίνεται στην δημοσιότητα από το Εθνικό Αρχείο της Ολλανδίας, ξυπνώντας την φαντασία των απανταχού κυνηγών χαμένων θησαυρών.

Ο χάρτης δείχνει καθαρά την περιοχή γύρω από το Αμερόνγκεν, το Ελστ, το Έκ, το Όμερεν και το Λίντεν, με έναν κόκκινο σταυρό να δείχνει που είναι θαμμένος ο θησαυρός. Σύμφωνα με τα έγγραφα, περιέχει βραχιόλια, ρολόγια, μενταγιόν, κολιέ, ασημένια νομίσματα, πολύτιμους λίθους, ρουμπίνια, διαμάντια. Πολλά.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο θησαυρός, τέσσερις κάσες πυρομαχικών φορτωμένες με νομίσματα, ρολόγια, κοσμήματα, διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους, πιστεύεται ότι άξιζε τουλάχιστον 2 ή 3 εκατομμύρια ολλανδικά φιορίνι το 1945. Δηλαδή περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ σε σημερινά χρήματα.

Αν και η ύπαρξη του θησαυρού δεν επιβεβαιώνεται, αυτό δεν έχει σταματήσει τους κυνηγούς χαμένων θησαυρών να πάρουν τα σύνεργα τους και να τρέξουν στην περιοχή.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο θησαυρός θάφτηκε τον Απρίλιο του 1945, όταν οι Σύμμαχοι βρίσκονταν κοντά στην απελευθέρωση του Άρνεμ στην ανατολική Ολλανδία και οι στρατιώτες αποφάσισαν να θάψουν τον θησαυρό γιατί φοβούνταν.

Το πολύτιμο φορτίο φέρεται να θάφτηκε στις ρίζες μιας λεύκας σε βάθος 70 με 80 εκατοστά, λίγο έξω από το χωριό Όμερεν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ