Harry’s Gate: Ο πρίγκιπας που τα λέει όλα - Ταυτόχρονα σήμερα στο ITV & το CBS - «Έκλαψα μόνο μία φορά για τον θάνατο της μητέρας μου» (βίντεο)

Η κηδεία της Νταϊάνα και ο τσακωμός με τον αδερφό του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Χάρι προωθεί το βιβλίο του «Spare» - που θα κυκλοφορήσει στις 10 Ιανουαρίου - και «χτυπά» με νέες συνεντεύξεις.

Οι αποκαλύψεις του royal εξελίσσονται σε σκάνδαλο για την βρετανική βασιλική οικογένεια. 

Σήμερα Κυριακή προβάλλονται:

1. Η συνέντευξη που έδωσε στον Tom Bradby και το βρετανικό δίκτυο ITV (11:00 μμ ώρα Ελλάδος).

2. Η συνέντευξη στον Anderson Cooper και το «60 Minutes» του αμερικανικού CBS (2:30 μμ ώρα Ελλάδος).

Την Δευτέρα 9/1, σύμφωνα με το nytimes.com ο 38χρονος royal θα εμφανιστεί στο «Good Morning America» του  ABC σε μια συνέντευξη με τον Michael Strahan.

Το βράδυ θα προβληθεί μια ειδική εκπομπή στο «ABC News Live», με τίτλο «Prince Harry: In His Own Words».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @duchess_mag

Ο 38χρονος κατηγορείται ότι θέλει να καταστρέψει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, μετά τις αποκαλύψεις που κάνει στα απομνημονεύματά του - ένα βιβλίο που φαίνεται ότι σβήνει κάθε πιθανότητα συμφιλίωσης μεταξύ των Γουίνδσορ.

Η βασιλική οικογένεια από την άλλη τηρεί σιγή για τις εκμυστηρεύσεις και τις κατηγορίες του Χάρι που διέρρευσαν στον Τύπο. Το «Spare» (Ρεζέρβα) τέθηκε προς πώληση κατά λάθος για λίγες ώρες στην Ισπανία και το περιεχόμενό του αποδείχτηκε πολύ πιο δηλητηριώδες απ’ όσο πίστευαν πολλοί.

Ο πρίγκιπας προχωρά σε προσωπικές εξομολογήσεις, χωρίς κανένα φίλτρο: ομολογεί ότι έκανε χρήση κοκαΐνης, ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, περιγράφει πώς έχασε την παρθενιά του, αφηγείται ότι επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με τη μητέρα του.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε δει ποτέ κάτι παρόμοιο, όπου ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας επιτίθεται δημόσια στον θεσμό», σχολίασε ο Κρεγκ Πρέσκοτ, συνταγματολόγος στο Πανεπιστήμιο Μπάνγκορ της Ουαλίας. «Αν συνεχιστεί αυτό για αρκετό καιρό -κρατάει ήδη ένα-δυο χρόνια- ο κόσμος μπορεί να αρχίσει να αναρωτιέται, μήπως θα χρειαζόταν μια μεταρρύθμιση της μοναρχίας;» πρόσθεσε.

«Έκλαψα μία φορά για τον θάνατο της μητέρας μου»

Ο Χάρι, στο νέο τρέιλερ που κυκλοφόρησε μίλησε για τον θάνατο της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα με τον ίδιο να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι: «όλοι ξέρουν πού ήταν και τι έκαναν τη νύχτα που πέθανε η μητέρα μου».

Υπενθυμίζεται ότι η Lady Di «έφυγε» από τη ζωή το  1997 μετά από τροχαίο ατύχημα στη σήραγγα Pont de l'Alma στο Παρίσι. Ο μικρός γιος της ήταν τότε μόλις 12 ετών.

Ο Χάρι παραδέχτηκε στον Tom Bradby  πως ένιωθε «κάποιες ενοχές» όταν περπατούσε ανάμεσα στα πλήθη που άφηναν λουλούδια έξω από τα ανάκτορα του Κένσινγκτον.

«Έκλαψα μια φορά, στην κηδεία, και ξέρετε, μπαίνω σε λεπτομέρειες στο Spare για το πόσο αλλόκοτο ήταν αυτό και πόσες ενοχές ένιωσα, και νομίζω και ο Ουίλιαμ περπατώντας έξω από το Κένσινγκτον» είπε και πρόσθεσε ακόμα σε άλλο σημείο ότι: 

«Υπάρχαν 50.000 ανθοδέσμες για τη μητέρα μας και εμείς σφίγγαμε τα χέρια των ανθρώπων, χαμογελώντας... Και υπήρχαν υγρά χέρια που δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε γιατί ήταν υγρά, αλλά ήταν από τα δάκρυα που σκούπιζαν (...) Όλοι νόμιζαν και ένιωθαν πως ήξεραν τη μαμά μας και οι δύο πιο στενοί άνθρωποί της, οι δύο πιο αγαπημένοι της άνθρωποι, ήταν ανήμποροι να δείξουν το όποιο συναίσθημα εκείνη τη στιγμή».

Στην ίδια συνέντευξη ο Χάρι είπε  ότι θέλει «πίσω τον πατέρα του και τον αδερφό του». Στο τρειλερ, αν και δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιον αναφέρεται ο 38χρονος royal λέει ότι «δεν έχουν δείξει καμία απολύτως διάθεση για συμφιλίωση». Ακόμα σχολιάζει ότι θέλει «οικογένεια και όχι ίδρυμα» και πως «νιώθουν  ότι είναι καλύτερο να μας κρατήσουν με κάποιο τρόπο ως κακούς».

Όπως αναφέρει το itv.com ο πρίγκιπας φέρεται να γράφει στο βιβλίο του ότι δεν μπορεί να κλάψει δημόσια, γιατί η οικογένειά του έχει μάθει να μην εκδηλώνει συναισθήματα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο Χάρι γράφει: «Δεν μου άρεσε το άγγιγμα αυτών των χεριών. Επιπλέον, δεν μου άρεσε το πώς με έκαναν να νιώθω: ένοχος.

«Ήθελα να κλάψω και το είχα προσπαθήσει, γιατί η ζωή της μητέρας μου ήταν τόσο θλιβερή... αλλά δεν μπορούσα... ούτε σταγόνα. Ίσως είχα μάθει πολύ καλά, είχα απορροφήσει πολύ καλά το moto της οικογένειας ότι το κλάμα δεν ήταν ποτέ επιλογή - ποτέ».

Το βιβλίο περιλαμβάνει ακόμα λεπτομέρειες για τις έντονες διαφωνίες μεταξύ του αδερφού της Νταϊάνα, κόμη Σπένσερ και της βασιλικής οικογένειας, για το αν ο 12χρονος τότε Χάρι και ο 15χρονος Ουίλιαμ  α έπρεπε να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, στην κηδεία της.

Ο θείος του πρίγκιπα «εξοργίστηκε» με την ιδέα, αποκαλώντας την «βαρβαρότητα», γράφει ο Χάρι στο Spare. Ο Κόμης φέρεται να είπε ότι «δεν μπορείς να αναγκάσεις αυτά τα παιδιά να περπατήσουν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους. Είναι βαρβαρότητα!»

Ο τσακωμός του Χάρι με τον Ουίλιαμ στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

Σύμφωνα με την Th Sun ο Χάρι γράφει ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ «έγινε κόκκινος από τον θυμό του» κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκαναν μαζί με τον πατέρα τους βασιλιά Κάρολο, στο Frogmore Cottage μετά την κηδεία του παππού τους,  στις 17 Απριλίου 2021.

Οι τρεις τους φέρεται να συζητούσαν για την συνέντευξη που είχαν δώσει στην Όπρα ο Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ, με τον πρίγκιπα να ισχυρίζεται ότι προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το «bulling» εναντίον της γυναίκας του, αλλά «δεν τον άκουγαν».

Ο Χάρι γράφει ότι ο αδερφός του «έβγαζε καπνούς» και τον έπιασε καθώς προσπαθούσε να φύγει. «Κούνησα το χέρι, αηδιασμένος, αλλά εκείνος πετάχτηκε και με άρπαξε από το πουκάμισό μου. ‘Άκουσέ με, Χάρολντ’ (σ.σ το βαπτιστικό του όνομα). Έφυγα μακριά, αρνήθηκα να δω το βλέμμα του. Με ανάγκασε να τον κοιτάξω στα μάτια. ‘Άκουσέ με, Χάρολντ, άκουσε! Σ' αγαπώ, Χάρολντ! Θέλω να είσαι ευτυχισμένος’ ».

Ο Χάρι ισχυρίζεται ότι απάντησε: «Κι εγώ σ' αγαπώ...αλλά το πείσμα σου είναι εξαιρετικό!». Στη συνέχεια  προσπάθησε να απομακρυνθεί, αλλά ο Ουίλιαμ «τον άρπαξε ξανά» και τον «έστριψε» ώστε να μπορεί να διατηρήσει οπτική επαφή μαζί του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TheYBF (@theybf_daily)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @delight.fulmoment

Ο Ουίλιαμ φέρεται να του είπε στη συνέχεια: «Χάρολντ, πρέπει να με ακούσεις! Θέλω μόνο να είσαι ευτυχισμένος, Χάρολντ. Ορκίζομαι στη ζωή της μαμάς»

Ο Χάρι αναφέρει ακόμα ότι: «Πάγωσε, πάγωσα, πάγωσε και ο μπαμπάς. Είχε χρησιμοποιήσει τον ‘μυστικό κωδικό’, τον καθολικό κωδικό πρόσβασης. Από τότε που ήμασταν μικροί, αυτές οι λέξεις έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιόδους ακραίας κρίσης».

Μετά ο Ουίλιαμ φέρεται να επανέλαβε: «Σου ορκίζομαι τώρα στη ζωή της μαμάς ότι θέλω απλώς να είσαι ευτυχισμένος», με τον Χάρι να του απαντά: πραγματικά δεν νομίζω ότι το θέλεις αυτό (σ.σ. να είναι ευτυχισμένος)». 

Στη συνέχεια ο μελλοντικός βασιλιάς (δεύτερος στη σειρά διαδοχής μετά τον πατέρα του) φέρεται να αγκάλιασε τον μικρό του αδερφό και να του είπε «Σ’ αγαπώ».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ