Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Νέα επαναστατική 3D οθόνη: οι κάμερες παρακολουθούν τα μάτια σας – Η εικόνα ξεπετάγεται σαν ολόγραμμα (βίντεο)

Η πολυεθνική εταιρεία Asus παρουσίασε τη νέα επαναστατική 3D οθόνη, χωρίς ειδικά γυαλιά, στην έκθεση τεχνολογίας CES 2023 που ξεκίνησε την Πέμπτη (5/1) στο Λας Βέγκας.

Ο λόγος για την οθόνη του λάπτοπ ProArt Studiobook 16 3D OLED.

Βασισμένη σε τεχνολογία φακών για την οποία η Asus έχει επί του παρόντος αποκλειστικά δικαιώματα από τον συνεργάτη που της παρέχει τα πάνελ, η οθόνη 16 ιντσών σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ κανονικής προβολής σε δύο διαστάσεις και σε τρεις διαστάσεις.

Η οθόνη αποτελείται από πολλαπλά στρώματα, με το πάνελ OLED να καλύπτεται από μια οπτική ρητίνη, ένα γυάλινο πάνελ, την ειδική τεχνολογία φακών, ένα στρώμα μεταγωγής υγρών κρυστάλλων 2D/3D και τέλος μια γυάλινη επικάλυψη με αντιανακλαστική επίστρωση.

Παράλληλα, η οθόνη διαθέτει κάμερες που παρακολουθούν τα μάτια σας (3D eye-tracking display) ώστε μια μικρή μετακίνηση να μη «χαλάει» το τρισδιάστατο εφέ, επομένως η τεχνολογία αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες οθόνες που παρακολουθούν περισσότερα του ενός άτομα.

Ως προηγμένη οθόνη OLED, το πάνελ ανάλυσης 3,2K προσφέρει ζωντανά χρώματα και πλούσιο μαύρο ακόμη και με το εφέ 3D απενεργοποιημένο.

Η οθόνη διαθέτει χρόνο απόκρισης 0,2 χιλιοστών του δευτερολέπτου και ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, που κάνει και το περιεχόμενο 3D βίντεο να φαίνεται πιο ομαλό. Η οθόνη διαθέτει επίσης δυνατότητα αφής αλλά και δυνατότητα για χρήση γραφίδας.

«Μοιάζει με ολόγραμμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικευμένος σε είδη υψηλής τεχνολογίας YouTuber Dave 2D.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ