Μπλεξίματα για Ρονάλντο & Τζορτζίνα: Μόνο τα παντρεμένα ζευγάρια, συμβιώνουν, άρα είναι... παράνομοι - «Ξεπλένεις» τη Σ. Αραβία λέει η Διεθνής Αμνηστία

Στο συντηρητικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας ο νόμος απαγορεύει την συμβίωση στα ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα, θα γίνει εξαίρεση για τον Πορτογάλο άσο και την καλλονή σύντροφό του; Βολές δέχεται και από τη Διεθνή Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ετοιμάζεται να εγκατασταθεί μόνιμα στο Ριάντ μαζί με την σύντροφό του, Τζορτζίνα Ροντρίγκες και τα πέντε παιδιά του μετά την υπογραφή του «χρυσού» συμβολαίου με την Αλ Νασρ. Ο 37χρονος Πορτογάλος άσος υπέγραψε συμβόλαιο για δυόμιση χρόνια και αναμένεται να εισπράττει 200 εκατ. ευρώ ετησίως!

 

 

Όμως, καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το πρώην μοντέλο δεν έχουν ακόμα παντρευτεί αν και έχουν αποκτήσει μαζί δύο κόρες, την Αλάνα και την Μπέλα Εσμεράλντα, εγείρεται το ερώτημα αν ο διεθνής παίκτης και η σύντροφός του θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον νόμο, αφού στο συντηρητικό βασίλειο απαγορεύεται στα ζευγάρια να συζούν, αν δεν έχουν παντρευτεί.

 

 

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, η οποία επικαλείται τις δηλώσεις δύο δικηγόρων από τη Σαουδική Αραβία, στην περίπτωση του διεθνή άσου και της Τζορτζίνα Ροντρίγκες οι αρμόδιες Αρχές στη Σαουδική Αραβία θα κάνουν τα «στραβά μάτια». «Αν και οι νόμοι ακόμα απαγορεύουν την συμβίωση χωρίς τα έγγραφα ενός γάμου, οι Αρχές έχουν αρχίσει να κάνουν τα "στραβά μάτια" και δεν συλλαμβάνουν κανέναν.

Φυσικά, αυτοί οι νόμοι ισχύουν όταν δημιουργείται ένα πρόβλημα ή ένα έγκλημα», δήλωσε ο ένας δικηγόρος στην ισπανική εφημερίδα ενώ ο άλλος πρόσθεσε: «Οι Αρχές στη Σαουδική Αραβία στις μέρες μας δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα (στην περίπτωση ξένων υπηκόων), όμως ο νόμος εξακολουθεί να απαγορεύει την συμβίωση εκτός γάμου».

 

 

Οι δύο δικηγόροι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας καθώς όπως ανέφεραν από το 2017 που ανέλαβε τα ηνία της χώρα ο πρίγκιπας - διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν (ο 87χρονος βασιλιάς Σαλμάν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας), έχουν γίνει μικρές αλλαγές στην αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - ειδικότερα, για τις γυναίκες - όμως, οι πολίτες του βασιλείου δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με τους ξένους υπηκόους.

Πότε θα παντρευτεί την Τζορτζίνα ο Κριστιάνο Ρονάλντο;

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής έχει κατά καιρούς δηλώσει δημόσια πως «θα το πάρει το κορίτσι», χωρίς όμως να έχει δεσμευτεί με ημερομηνία γάμου. «Δεν το σκέφτομαι ακόμα (τον γάμο), αλλά στο μέλλον νομίζω πως μου αξίζει (να παντρευτώ), αξίζει σε εκείνη. Όμως, είναι κάτι που δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδιά μου τώρα, αλλά στο μέλλον θέλω να το κάνω», είχε δηλώσει ο ποδοσφαιριστής στην αμφιλεγόμενη συνέντευξη που παραχώρησε τον Νοέμβριο στον Βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν.

 

 

Την περασμένη Τρίτη ο Ρονάλντο έτυχε μεγαλειώδους υποδοχής με πυροτεχνήματα μπροστά σε 25.000 φιλάθλους στο στάδιο Mrsool Park στο Ριάντ. Στο πλευρό του βρέθηκαν η σύντροφός του και τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του ποδοσφαιριστή. Μάλιστα, η γοητευτική Τζορτζίνα εμφανίστηκε με βελούδινη αμπάγια (το παραδοσιακό ένδυμα της Σαουδικής Αραβίας) ενώ τα παιδιά της οικογένειας φορούσαν τις μπλούζες της νέας ομάδας του Ρονάλντο.

Εμφανίστηκε στο γήπεδο με αξεσουάρ 140.000 ευρώ

Η 28χρονη Τζορτζίνα «έκλεψε» τις εντυπώσεις στο γήπεδο με βελούδινη αμπάγια του καταριανού Οίκου Dollab Line ενώ ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα ζευγάρι διαμαντένια σκουλαρίκια, αξίας 47.900 ευρώ του ιταλικού Οίκου Pasquale Bruni και δαχτυλίδι του ιδίου Οίκου, που κοστίζει 12.700 ευρώ. Η μικρή ροζ τσάντα που κρατούσε η Τζορτζίνα στην τελετή υποδοχής του Ρονάλντο είναι μια «Birkin» του Οίκου Hermes και η τιμή της ανέρχεται στα 80.000 ευρώ.

 

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πέντε παιδιά

Τον 12χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο τζούνιορ, που γεννήθηκε το 2010 στις ΗΠΑ και η ταυτότητα της μητέρας του δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ ενώ δημοσιεύματα στο παρελθόν ανέφεραν πως ο Πορτογάλος άσος απέκτησε τον πρωτότοκο γιο του με παρένθετη μητέρα. Τον Ιούνιο του 2017 ο ποδοσφαιριστής ανακοίνωσε πως έγινε πατέρας των διδύμων Εύα και Ματέο μέσω παρένθετης μητέρας στις ΗΠΑ.

Ένα μήνα αργότερα ο Ρονάλντο σε συνέντευξή του δήλωσε πως η Τζορτζίνα Ροντρίγκες περιμένει το παιδί τους. Τον Νοέμβριο του 2017 ήρθε στον κόσμο η Αλάνα Μαρτίνα. Στις 18 Απριλίου του 2022 η Τζορτζίνα γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Δυστυχώς, το αγόρι πέθανε λίγο μετά την γέννησή του με τον ποδοσφαιριστή να ανακοινώνει με βαθιά θλίψη το λυπηρό γεγονός στους θαυμαστές του με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η μικρή κόρη του ζευγαριού πήρε το όνομα Μπέλα Εσμεράλδα.

 

 

Βολές από τη Διεθνή Αμνηστία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να συνεχίσει την καριέρα του στην Αλ Νασρ προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον κόσμο, με τη Διεθνή Αμνηστία να επεμβαίνει και να κάνει λόγο για μια μεταγραφή που λειτουργεί σαν «ξέπλυμα» στη Σαουδική Αραβία μέσω του αθλητισμού, καλώντας τον να μιλήσει για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα.

Ο Πορτογάλος άσος αποφάσισε να αποδεχθεί την τρελή πρόταση της Αλ Νασρ, η οποία τού εξασφαλίζει, μαζί με τις χορηγίες, ετήσια έσοδα ύψους 200 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας πλέον την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία. Σε μια χώρα, δηλαδή, η οποία δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την ερευνήτρια της Διεθνούς Αμνηστίας, Ντάνα Άχμεντ, να αναφέρεται στο θέμα λέγοντας τα εξής…

«Η μεταγραφή του Ρονάλντο στη Αλ Νασρ εντάσσεται σε ένα ευρύτερο μοτίβο «ξεπλύματος» μέσω του αθλητισμού στη Σαουδική Αραβία. Είναι πολύ πιθανό οι σαουδαραβικές αρχές να προωθήσουν την παρουσία του στη χώρα προκειμένου να αποσπάσουν την προσοχή από το φρικτό ιστορικό της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντί να προσφέρει άκριτα επαίνους για τη Σαουδική Αραβία, ο Ρονάλντο θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη σημαντική δημόσια πλατφόρμα του για να επιστήσει την προσοχή σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Η Σαουδική Αραβία εκτελεί τακτικά άτομα για εγκλήματα όπως φόνο, βιασμό και διακίνηση ναρκωτικών. Σε μία ημέρα πέρυσι, 81 άνθρωποι σκοτώθηκαν, πολλοί καταδικάστηκαν σε κατάφωρα άδικες δίκες. Οι αρχές συνεχίζουν επίσης την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι. Υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών και άλλοι πολιτικοί ακτιβιστές βρίσκονται στο στόχαστρο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν πρέπει να επιτρέψει η φήμη και η διασημότητά του να γίνουν εργαλείο sportswashing για τους Σαουδάραβες. Πρέπει να απολαύσει τον χρόνο του στη Αλ Νασρ για να μιλήσει για τον τεράστιο αριθμό προβλημάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα».

Αναβλήθηκε αγώνας της ομάδα του, λόγω διακοπής ρεύματος

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε η Αλ Νασρ ο αγώνας της με την Αλ Ταΐ αναβλήθηκε και θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή (6/1) λόγω διακοπής ρεύματος στο γήπεδο. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αλ Νασρ, οι κακές καιρικές συνθήκες και η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσαν πολλά προβλήματα στις εγκαταστάσεις του γηπέδου και ειδικά στην ηλεκτροδότηση.

Έτσι, το παιχνίδι δεν γινόταν να διεξαχθεί σήμερα (5/1), με τον Ρονάλντο πάντως να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας που «κουβαλάει» από την Αγγλία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ