United Cup: Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη, μια ανάσα από τα ημιτελικά (φωτό - βίντεο)

Με Σάκκαρη το 2-1 της Ελλάδας επί της Κροατίας...

Σπουδαία νίκη με... κατάθεση ψυχής σημείωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 1-1 την Κροατία στον τελικό του Περθ, με τον Ελληνα πρωταθλητή να δείχνει το πλούσιο ταλέντο του απέναντι στον Τσόριτς Μπόρνα. Το τελικό 2-1 (6-0, 6-7, 7-5) έφερε τον τελικό στα ίσα και πλέον η χώρα μας συνεχίζει με υψηλές προσδοκίες στην αναμέτρηση, 

 

 

 

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, που στο πρώτο σετ ήταν αλάνθαστος και επικράτησε με 6-0. Στο δεύτερο σετ ο Κροάτης έσωσε δύο matchpoint και οδήγησε στο tie break, όπου τελικά το κατέκτησε. 

Στο τρίτο σετ με την ψυχολογία στα ύψη ο Τσόριτς προηγήθηκε με 4-1 και φάνηκε ότι ελέγχει το παιχνίδι. Ο Τσιτσιπάς, όμως με τιτάνια ψυχραιμία γύρισε το ματς και πήρε τη νίκη

 

 

Με Σάκκαρη το 2-1 της Ελλάδας επί της Κροατίας

Μία νίκη μακριά από την πρόκριση στα ημιτελικά του United Cup, που θα διεξαχθούν στο Σίδνεϊ βρίσκεται πλέον η Ελλάδα, χάρη στη νίκη της Μαρίας Σάκκαρη επί της Πέτρα Πάρτιτς με 6-3, 6-3 σε 1 ώρα και 39 λεπτά. 

Αν και στον πρώτο αγώνα του τελικού του Περθ ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ ηττήθηκε από την Ντόνα Βέκιτς με 6-2, 6-0, εν συνεχεία ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 6-0, 6-7, 7-5 του Μπόρνα Τσόριτς.

 

 

 

Με τη νίκη της Σάκκαρη, η Ελλάδα προηγείται με 2-1 και σειρά παίρνει η μάχη ανάμεσα στον Στέφανο Σακελλαρίδη που πήρε ξανά, όπως και χθες τη θέση του Μάικ Περβολαράκη απέναντι στον Μπόρνα Γκόγιο. 

Ιδανικά η Ελλάδα θέλει νίκη του Σακελλαρίδη για να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Σίδνεϊ με 3-1, αλλά ακόμη κι αν οι Κροάτες ισοφαρίσουν σε 2-2, ακολουθεί το μεικτό διπλό, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη μπορούν να κάνουν ξανά τη διαφορά, απέναντι σε Κόριτς και Βέκιτς. 

 

Πάντως, η Ελλάδα διατηρεί ελπίδες πρόκρισης και ως η καλύτερη φιναλίστ, σε περίπτωση ήττας στο σύνολο από την Κροατία, καθώς έχει καλό ρεκόρ στις τρεις αναμετρήσεις της μέχρι τώρα στο Περθ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ