Forbes: Κυνηγήστε το όνειρο, παρατήστε την δουλειά σας και ελάτε να ζήσετε στην Ελλάδα φθηνά (φωτό)

Η λίστα με τα 10 φθηνότερα μέρη για να ζήσει κανείς

«Παραιτηθείτε και μετακομίστε στο εξωτερικό: Τα 10 φθηνότερα μέρη για να ζήσετε» είναι ο τίτλος άρθρο του Forbes που εντάσσει την Ελλάδα, μέσα στην λίστα του.

«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε» γράφει στο αμερικανικό περιοδικό η Laura Begley Bloom.

 

Το άθρο βασίζεται  στοιχεία της International Living, η οποία δημοσιεύει τον Annual Global Retirement Index, με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθεί κανείς.

Όμως όπως αναφέρει στο δημοσίευμα η συντάκτρια «και εδώ είναι το θέμα: Αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα αυτά - τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό».

Η Jennifer Stevens, της International Living λέει:  «Σκεφτείτε τις επιλογές σας στο εξωτερικό και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα. Μπορείς, στην πραγματικότητα, να απαλλαγείς από το καθημερινό τρέξιμο. Όταν μπορείς να μειώσεις το κόστος ζωής σου στο μισό —ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη - έχεις πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή.

Εάν δεν χρειάζεται να εργάζεσαι τόσο σκληρά ή για τόσο πολλές ώρες, τότε έχεις την πολυτέλεια να περνάς τις μέρες σου όπως θέλεις,  με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνεις. Μπορείς να αποχαιρετήσεις τις μετακινήσεις, τη δουλειά, το κρύο, την πολιτική και να εγκατασταθείς σε ένα μέρος όπου κάθε μέρα φέρνει μια περιπέτεια».

 

Ποια είναι τα μέρη που προτείνει το Forbes στους Αμερικάνους; Στην λίστα βρίσκουμε τις εξής χώρες: Πορτογαλία, Μεξικό, Παναμάς, Ισημερινός, Κόστα Ρίκα, Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία και Ταϊλάνδη.

Η Ελλάδα φιγουράρει στην 7η θέση με το περιοδικό να σημειώνει ότι είναι ένα νέο μέρος που μπήκε στην λίστα, αφού έχει κάνει βήματα προόδου στη δημιουργία στις επιλογές της έκδοσης βίζας που προσφέρει σε όσους θέλουν να μείνουν για περισσότερο καιρό. «Και φυσικά είναι ένα όμορφο μέρος με χαμηλό κόστος» λέει από την πλευρά της η Stevens.

Η ανταποκρίτρια της International Living, Lynn Roulo με την σειρά της συμπληρώνει ότι έχει «μερικά από τα καλύτερα φαγητά στον κόσμο και μια μγάλη ιστορία».

Πόσο κοστίζει όμως η ζωή στην Ελλάδα; «Πρακτικά, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα ξεκινώντας από περίπου 1.900 δολάρια το μήνα και ένας single με 1.600 δολάρια, περίπου», αναφέρει η Stevens, προσθέτοντας ότι «αλλά να έχετε κατά νου ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Όσο για το που να μείνεις κανείς στην χώρα μας το Forbes σημειώνει ότι είναι περισσότερο γνωστή για τα νησιά της. «Εάν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σας, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σας», όπως λέει η Lynn Roulo.

Βέβαια η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα: «Εάν ζεις στην Αθήνα, πρέπει να περιμένεις πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες και βροχές» αναφέρει ακόμα η Roulo.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ