«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» ζητάνε 500 εκατ. ευρώ: Τα παιδιά στη γυμνή σκηνή του Τζεφιρέλι ήταν ανήλικα – Υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση

Έχουν περάσει 55 χρόνια από τότε, σήμερα οι Olivia Hussey και Leonard Whiting είναι πάνω από 70 ετών, κατέθεσαν μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση, απάτη και σεξουαλική κακοποίηση

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας του 1968 «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» υποστηρίζουν σε νέα μήνυση που κατέθεσαν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση, απάτη και σεξουαλική κακοποίηση για τη γυμνή σκηνή στο έργο. Οι Olivia Hussey και Leonard Whiting ήταν μικρότεροι των 18 ετών όταν έπαιξαν στην ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, το οποίο κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για Όσκαρ και δύο βραβεία.

Οι δύο πρωταγωνιστές, οι οποίοι είναι πλέον πάνω από 70 ετών, κατηγορούν την Paramount Pictures για σεξουαλική εκμετάλλευση και διανομή γυμνών εικόνων παιδικών.

Ζητούν περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ.

Η Paramount δεν έκανε κάποιο σχόλιο στο αίτημα της New York Post για σχόλιο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, τους υποσχέθηκαν ότι δεν θα υπάρχει γυμνό – μόνο ρούχα στο χρώμα του δέρματος – όμως τις τελευταίες ημέρες των γυρισμάτων, ο Τζεφιρέλι φέρεται να τους προέτρεψε να κάνουν μια σκηνή μόνο με makeup στο σώμα τους. Φέρεται επίσης να απείλησε ότι «η ταινία θα αποτύχει» σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το Variety.

Την περίοδο των γυρισμάτων, η Hussey ήταν 15 ετών και ο Whiting 16. Υποστηρίζουν ότι «βίωσαν άγχος και συναισθηματική δυσφορία», ενώ έχασαν και ευκαιρίες για άλλες δουλειές.

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα», δήλωσε ο Tony Marinozzi, μάνατζερ των ηθοποιών. «Εμπιστεύτηκαν τον Φράνκο. Στα 16 τους, ως ηθοποιοί, πήραν το παράδειγμά του ότι δεν θα παραβίαζε αυτή την εμπιστοσύνη που είχαν», είπε ακόμη.

«Ο Φράνκο ήταν φίλος τους, και ειλικρινά, στα 16 τους, τι να κάνουν;». Ο Marinozzi πρόσθεσε ακόμη πως τότε «δεν υπήρχαν επιλογές και το #MeToo».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ