Money talks: Σύγχρονος «Μίδας» ο Κριστιάνο Ρονάλντο με συμβόλαιο 500 εκατ. ευρώ από την Αλ Νασρ – Η εμπλοκή του με την Ελλάδα (φωτό & βίντεο)

Ο 37χρονος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής δεν θα παίξει μόνο μπάλα, θα παραμείνει στη Σαουδική Αραβία μέχρι το 2030 και θα έχει συμμετοχή και στα σχέδια της Ελλάδας.

 

«Ο μεγαλύτερος αθλητής του κόσμου υπέγραψε κι επίσημα» αναφέρει το σχετικό tweet, με τον Ρονάλντο να φωτογραφίζεται, κρατώντας τη νέα φανέλα του με το Νο7 στην πλάτη, μαζί με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μουσαλί αλ Μουαμάρ.

Ο Κριστιάνο υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών έως το καλοκαίρι του 2025  και θα εισπράξει το ποσό των 200 εκατ. ευρώ ανά έτος συνεργασίας με την Αλ Νασρ. Συνολικά, οι απολαβές του θα ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ και μέσα σε αυτό το ποσό υπάρχουν και οι εμπορικές συμφωνίες των δύο πλευρών.

Το «καθαρό» συμβόλαιό του να φτάνει τα 70 εκατ. ευρώ ετησίως και τα υπόλοιπα είναι για τη χρήση του ονόματός του.

Φυσικά, ο Ρονάλντο είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο.

Ο  Πορτογάλος ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία ιατρικά τεστ στη Μαδρίτη, όπου βρισκόταν και υπέγραψε στην ισπανική πρωτεύουσα το συμβόλαιό του. Στο Ριάντ αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή (1/1) ή το πρωί της Δευτέρας (2/1), προκειμένου να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του με τη νέα ομάδα του.

Ο Ρονάλντο θα παραμείνει και μετά από την ολοκλήρωση της καριέρας του στην Αλ Νασρ ως πρεσβευτής για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030, το οποίο θέλει η Σαουδική Αραβία μαζί με την Ελλάδα και την Αίγυπτο.

Επόμενος μεγάλος στόχος για την Αλ Νασρ είναι η απόκτηση του άλλοτε συμπαίκτη του Ρονάλντο στη Ρεάλ Μαδρίτης, του Σέρχιο Ράμος, το συμβόλαιο του οποίου με την Παρί Σεν Ζερμέν λήγει το καλοκαίρι του 2023, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση ανανέωσης από τους Παριζιάνους.

Θυμίζουμε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφυγε πριν από λίγες εβδομάδες από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού δεν είχε καλές σχέσεις με τον προπονητή του, Έρικ Τεν Χαγκ, ο οποίος τον είχε παροπλισμένο στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος εγκαταλείπει την Ευρώπη μετά από 20 χρὀνια τεράστιας καριέρας η οποία ξεκίνησε από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, συνεχίστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη Γιουβέντους και ξανά στη Μάντσεστερ.

Οι πρώτες δηλώσεις του Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε την πρώτη δήλωσή του ως παίκτης της Αλ Νασρ, μιλώντας για το όραμα του συλλόγου της Σαουδικής Αραβίας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που αρχίζει αυτή η νέα πρόκληση σε αυτό το νέο πρωτάθλημα σε μια διαφορετική χώρα. Το όραμα με το οποίο λειτουργεί η Αλ Νασρ με εμπνέει» είπε ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου.

«Γράφτηκε ιστορία. Είναι μια μεταγραφή που όχι μόνο θα εμπνεύσει τον σύλλογό μας να πετύχει ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες, αλλά θα εμπνεύσει το πρωτάθλημα, το έθνος μας και τις μελλοντικές γενιές, αγόρια και κορίτσια να γίνουν ακόμα καλύτεροι» τόνισε στην ανακοίνωσή της η Αλ Νασρ.

Ποια είναι η νέα ομάδα του Ρονάλντο

Ιδρύθηκε το 1955 και απέκτησε επαγγελματική υπόσταση το  1960. Στα αραβικά, το «Αλ Νασρ» σημαίνει «η νίκη». Εκτός από το όνομά της, στη Σαουδική Αραβία είναι γνωστή και ως «Ιππότες της Νατζντ», της κεντρικής δηλαδή περιφέρειας που περιλαμβάνει τη Ριάντ, μία από τις πέντε που απαρτίζουν τη χώρα. Εναλλακτικά, ως «Al Aalami», ο «διεθνής σύλλογος».

Χρώματά της είναι το κίτρινο και το μπλε. Το κίτρινο συμβολίζει  τη χρυσαφένια άμμο της ερήμου και το μπλε για τα καταγάλανα νερά της αραβικής θάλασσας, του αραβικού Κόλπου και της Ερυθράς Θάλασσας.

Το όνομα «Αλ Νασρ» έχουν πολλοί σύλλογοι και σε Κουβέιτ, Ομάν, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και Λιβυή, αλλά η σαουδαραβική Αλ Νασρ είναι το παλαιότερο κλαμπ.

Αγωνιστικά, πρόκειται για τη δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα της Σαουδικής Αραβίας μετά την Αλ Χιλάλ.

Η ομάδα έπαιξε για πρώτη φορά στην 1η κατηγορία το 1963. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 1970 και 1980, ο σύλλογος κέρδισε:

  • τέσσερις τίτλους Premier League Σαουδικής Αραβίας,
  • έξι Κύπελλα Βασιλέως,
  • τρία Κύπελλα Διαδόχου και
  • τρία Κύπελλα Σαουδικής Αραβίας.
  • Το 1990, η Al Nassr κέρδισε δύο ακόμη τίτλους Premier League της Σαουδικής Αραβίας, ένα King's Cup και ένα Fed Cup.
  • Τη σεζόν 2018-19 κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα μέχρι σήμερα, το ένατο της ιστορίας της. Εκτός πρωταθλήματος, μετράει έξι κατακτήσεις του Κυπέλλου Βασιλιά, τρία Κύπελλα του Πρίγκηπα και άλλα δύο Σούπερ Καπ.

Προπονητής της είναι ο  Ρούντι Γκαρσιά, ο οποίος έχει περάσει μεταξύ άλλων από τη  Λυών και τη Ρόμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ