2022: Οι τοπ στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας μέσα από 23 φωτογραφίες

Ήταν μια σημαντική χρονιά για τους royals

Το 2022 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για την βρετανική βασιλική οικογένεια.

Η αείμνηστη  βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ παράλληλα το έτος που φεύγει σηματοδότησε και τα 70 χρόνιας στο θρόνο - ήταν η πρώτη Βρετανίδα μονάρχης που κατόρθωσε να γιορτάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Το πρώτο εξάμηνο του 2022, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η Ελισάβετ, αλλά μέλη της βασιλικής οικογένειας κλήθηκαν να καλύψουν το κενό, στις διάφορες επίσημες εκδηλώσεις και επισκέψεις.

Μετά τον θάνατό της ο Κάρολος ανέβηκε στο θρόνο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον πήραν τους τίτλους του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας.  Υπενθυμίζεται ότι πριν τον συγκεκριμένο τίτλο κατείχε ο Κάρολος και ο μεγάλος του γιος ήταν Δούκας του Κέιμπριτζ (και αντιστοίχως Δούκισσα η σύζυγός του). Η τελευταία που κατείχε τον τίτλο της πριγκίπισσας της Ουαλίας ήταν η Νταϊάνα.

Το townandcountrymag.com, για να αποχαιρετήσει το 2022, συγκέντρωσε φωτογραφίες, από μερικές από τις πιο αξέχαστες στιγμές της βρετανικής βασιλικής οικογένειας:

1. 2 Φεβρουαρίου 2022

H Κέιτ Μίντλετον γίνεται προστάτιδα της Rugby Football Union και Rugby Football League, έναν τίτλο που κατείχε πριν ο πρίγκιπας Χάρι.

2. 4 Φεβρουαρίου 2022

Ενόψει της επίσημης επετείου για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε αφιερώσει λίγο χρόνο για να δει αναμνηστικά ααπό προηγούμενα Ιωβηλαία. Μια φωτογραφία που από εκείνη την ημέρα, την έδειχνε να χαιρετά το αγαπημένο της Corgi, στο κάστρο του Ουίνδσορ.

3. 5 Φεβρουαρίου 2022

Την ημέρα της 70ης επετείου της στον θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ παρέθεσε δεξίωση στην αίθουσα χορού του Sandringham House. Έκοψε μια τούρτα και το στιγμιότυπο έγινε γρήγορα viral.

4. 20 Μαρτίου 2022

Προς τιμήν του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας, μέλη της βασιλικής οικογένειας ξεκίνησαν περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Ο τότε Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ περασαν μια εβδομάδα στην Καραϊβική.

5. 29 Μαρτίου

Ο πρίγκιπας Τζόρτζ και η πριγκίπισσα Σάρλοτ έκαναν μια εμφάνιση έκλπηξη στο πλευρό των γονιών του, την Ημέρα των Ευχαριστιών για τον αείμνηστο πρίγκιπα Φίλιππο.

6. 16 Απριλίου 2022

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ταξίδεψαν στη Χάγη, της Ολλανδίας, για τους αγώνες Invictus που είχαν αναβληθεί. Αυτό το ταξίδι σηματοδότησε το πρώτο τους δημόσιο διεθνές ταξίδι μαζί από τότε που μετακόμισαν στην Καλιφόρνια τον Μάρτιο του 2020. 

7. 10 Μαρτίου 2022

Ο βασιλιάς Κάρολος για πρώτη φορά μιλά στην θέση της μητέρας του κατά την έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου.

8. 19 Μαίου

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον έκαναν μια εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της ταινίας  Top Gun: Maverick.

9. 2 Ιουνίου 2022

Το πλατινένιο ιωβηλαίο της Βασίλισσας ήταν μια ιστορική στιγμή - και η Ελισάβετ εμφανίστηκε στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ τρεις φορές.

10. 2 Ιουνίου 

Ο πρίγκιπας Λούις κλέβει την παράσταση με τις γκριμάτσες του.

11. 3 Ιουνίου 2022

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επιστρέφουν στην Βρετανία για τους εορτασμούς των 70 χρόνων της Ελισάβετ στο θρόνο. Εμφανίστηκαν δημόσια μόνο μία φορά.

12. 27 Ιουλίου 2022

Ο τότε πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα δίνουν το παρών στο Sandringham Flower Show.

13. 2 Αυγούστου 2022

Η πριγκίπισσα Σάλροτ κάνει την πρώτη της σόλο εμφάνιση μαζί με τους γονείς της στα Commonwealth Games.

14. 6 Σεπτεμβρίου

Δύο μέρες πριν πεθάνει, η βασίλισσα Ελισάβετ υποδέχτηκε την 15η πρωθυπουργό της Βρετανίας, στο Balmoral.

15. 9 Σεπτεμβρίου

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ έδωσε την πρώτη του ομιλία ως μονάρχης.

16. 10 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ επανενώνονται με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον.

17. 19 Σεπτεμβρίου

Η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγείται στην τελευταία της κατοικία.

18. 3 Οκτωβρίου

Μετά το τέλος της περιόδου του βασιλικού πένθους, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μοιράστηκαν αυτό το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου, της βασίλισσας Καμίλα, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της πριγκίπισσας Κέιτ. Το πορτρέτο τραβήχτηκε το βράδυ πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

19. 14 Νοεμβρίου

, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ κυκλοφόρησαν αυτό το πορτρέτο του Βασιλιά δίπλα σε μια αρχαία βελανιδιά στο Great Park Windsor

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε τα γενέθλιά του με το παλάτι να δημοσιεύει μια φωτογραφία του νέου μονάρχη.

20. 2 Δεκεμβρίου 2022

Την τελευταία νύχτα του του ζευγαριού στη Βοστώνη, η Πριγκίπισσα της Ουαλίας φόρεσε μία τουαλέτα Solace London και το σμαραγδένιο κολιέ που κάποτε ανήκε στην πριγκίπισσα Νταϊάνα.

21. 6 Δεκεμβρίου

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ παραλαμβάνουν βραβείο από το Robert F. Kennedy Human Rights.

22. 8 Δεκεμβρίου 2022

23. 25 Δεκεμβρίου 2022

Η βασιλική οικογένεια πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο Sandringham. 

Κυκλοφορεί το ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» του Netflix.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ