To πείραμα των διδύμων: Ένας έγινε vegan και ο άλλος έτρωγε κρέας για μία έρευνα διάρκειας 3 μηνών – Ποιος έχασε τη λίμπιντό του;

Τα αποτελέσματα άφησαν έκπληκτους τόσο τους ίδιους, όσο και τους ερευνητές

Τα «περιπετειώδη πειραματόζωα» αποκαλούνται τα δίδυμα αδέρφια Χιούγκο και Ρος, που από το 2011 συμμετέχουν μαζί σε διάφορες εξορμήσεις σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Μεταξύ άλλων, έχουν ανέβει την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, έχουν διασχίσει κωπηλατώντας τον Ατλαντικό Ωκεανό και έχουν ταξιδέψει στην Γροιλανδία.

Αυτή την φορά όμως, αποφάσισαν να ανέβουν ένα διαφορετικό «βουνό» και να λάβουν μέρος σε πείραμα για τις διατροφικές συνήθειες

Έτσι, για 12 εβδομάδες -από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο του 2020- ο ένας έγινε vegan και ο άλλος κατανάλωνε κρέας.

Σύμφωνα με το menshealth.com, οι δύο άντρες κατανάλωναν πολύ διαφορετικά πιάτα, με τις ίδιες όμως θερμίδες σε ημερήσια βάση και προπονούνταν εντατικά πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Τα στοιχεία ήταν υπό τον έλεγχο της Virgin Active και του Τμήματος έρευνας Διδύμων του πανεπιστημίου King’s College του Λονδίνου.

Τα αποτελέσματα του πειράματος άφησαν τους ειδικούς άφωνους, αφού στο τέλος όλα είχαν αλλάξει: το βάρος τους, τα επίπεδα χοληστερίνης και το ποσοστό λίπους στο σώμα του καθενός, εξαιτίας της διατροφής τους, ήταν διαφορετικά.

Τι συνέβη στον vegan Χιούγκο

Το σωματικό βάρος του μειώθηκε από τα 83,9 κιλά στα 82,1 και παράλληλα το λίπος έπεσε στο 12%. Τα επίπεδα χοληστερίνης επίσης μειώθηκαν, ενώ ο ίδιος ανέφερε πως ένιωθε συχνότερα γεμάτος ενέργεια, πιθανότητα επειδή το σάκχαρο στο αίμα του δεν έπεφτε τόσο συχνά όσο παλιότερα. Επίσης, ήταν και πνευματικά πιο διαυγής και συγκεντρωμένος αν και υπήρχαν και αρνητικές «παρενέργειες», καθώς είχε χάσει τη σεξουαλική του διάθεση. «Η λίμπιντο μου εξαφανίστηκε, αλλά τα επίπεδα της ενέργειάς μου ήταν καλύτερα. Δεν είχα υπογλυκαιμίες. Δεν μπορούσα να φάω σνακ όπως σοκολάτες, μπισκότα και άλλα γλυκά. Έτρωγα κυρίως ξηρούς καρπούς και φρούτα», αποκάλυψε.

Τι συνέβη στον παμφάγος Ρος

Ο Ρος ξεκίνησε από τα 79,4 κιλά και τρώγοντας καθημερινά κρέας πήρε, παρά την καθημερινή άσκηση, 1,8 κιλά λίπους και 4,5 κιλά σε μυϊκή μάζα, ανεβαίνοντας στα 85,7 κιλά. Το ποσοστό λίπους στο σώμα του αυξήθηκε στο 15% και η χοληστερίνη του παρέμεινε σταθερή. Ο ίδιος ανέφερε ότι του έλειψαν οι υδατάνθρακες. «Μου έλειψαν πολύ. Αλλά μόλις έφαγα ξανά αμέσως ένιωσα φούσκωμα. Μας παρέδιδαν κάθε μέρα το μενού από το Mindful Chef και οι θερμίδες ήταν σχεδόν ίδιες, συν-πλην 50 θερμίδες», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Πεινούσα πάρα πολύ στις 10-11. Είχα κορυφώσεις ενεργητικότητας και μετά κατέρρεα. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ διαφορετικά. Εγώ πήρα βάρος, ο Χιούγκο έχασε».

Δείτε φωτογραφίες με τον Χιούγκο αριστερά και τον Ρος δεξιά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ