Αστυνομικός - ήρωας έσωσε τη ζωή βρέφους 35 ημερών: Του έκανε ΚΑΡΠΑ μέσα στο περιπολικό - «το παιδί είχε μελανιάσει» (βίντεο)

Τι δήλωσε ο παππούς του βρέφους;

Ένα βρέφος 35 ημερών κατάφερε να κρατήσει στη ζωή ένας αστυνομικός το πρωί της Τετάρτης, στην Κοκκινιά Αττικής.

Το μωρό δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον και έτσι η μητέρα του κάλεσε στο ΕΚΑΒ και στην Άμεση Δράση για να ζητήσει βοήθεια.

Μέσα σε ενάμισι λεπτό το περιπολικό έφθασε στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του βρέφους στο Νοσοκομείο «Παίδων» το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στην «Kοινωνία Ώρα Mega» ο παππούς του παιδιού για όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο περιπολικό, το παιδάκι για λίγα λεπτά μελάνιασε και σταμάτησε να αναπνέει.

Ο αστυνομικός συνοδός που βρισκόταν στο μπροστινό κάθισμα του περιπολικού ήταν εκείνος που έφερε ξανά το βρέφος στη ζωή.

«Βάλαμε το παιδί μέσα στο περιπολικό. Το παιδί πραγματικά είχε «φύγει». Από την στιγμή που ξεκινήσαμε με το περιπολικό το μωρό είχε μελανιάσει, αμέσως ο συνοδός αστυνομικός άρπαξε το μωρό από την αγκαλιά της κόρης μου κι άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή και να του δίνει το φιλί της ζωής, με αποτέλεσμα το βρέφος να ανταποκριθεί μετά από 45 δευτερόλεπτα», δήλωσε στο MEGA ο κ. Γιάννης Κυπαρίσσης.

Στο νοσοκομείο «Παίδων» οι ιατροί επιβεβαίωσαν ότι η ΚΑΡΠΑ που εφάρμοσε ο αστυνομικός στο 35 ημερών βρέφος ήταν η κίνηση που του έσωσε την ζωή.

Αυτή την στιγμή το μωρό βρίσκεται στην μονάδα αυξημένης φροντίδας με οξυγόνο και αντιβίωση κι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ