Περιπέτεια στον αέρα για τον Νίκο Δένδια: Το ελικόπτερο που τον μετέφερε στο Άγιο Όρος δεν μπόρεσε 2 φορές να προσγειωθεί

Η πυκνή ομίχλη δεν επέτρεψε την προσγείωση ούτε στις Καρυές, ούτε στο Βατοπέδι και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

Με περιπέτεια ξεκίνησε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στο Άγιον Όρος.

Λόγω πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο που τον μετέφερε δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο των Καρυών, ούτε σε εκείνο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τελικά κατέβηκε στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Η διήμερη επίσκεψη του Νίκου Δένδια είναι η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας στο Άγιον Όρος από το 2011, υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

 

Μετά τις 12.30, ο κ. Δένδιας συνοδευόμενος από τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανάσιο Μαρτίνο, τον αναπληρωτή Διοικητή, Αρίστο Κασμίρογλου και σύσσωμη την Ιερά Κοινότητα,  παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ στη συνέχεια θα πάρει μέρος στην έκτακτη συνεδρία της Ιεράς Κοινότητας.

 

 

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο κτήριο της διοίκησης του Αγίου Όρους, καθώς και επίσκεψή του στις μονές Παντοκράτορος και Ξενοφώντος. Αύριο, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τις μονές Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ