Κιβωτός του Κόσμου: Ο π. Αντώνιος στον εισαγγελέα στις 9 Ιανουαρίου – Δίνει εξηγήσεις για τη διάπραξη ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων (βίντεο)

Μαζί του κλήθηκαν ακόμη 7 στελέχη των δομών

 

Με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο ανηλίκων, φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου», καλείται να δώσει εξηγήσεις ο πατέρας Αντώνιος, μαζί με ακόμη τρεις εργαζομένους, μετά τις καταγγελίες του 19χρονου σήμερα νεαρού, ο οποίος άνοιξε πρώτος το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, αλλά και του 15χρονου από τη δομή του Βόλου.

Ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος έλαβε ήδη την κλήση από τους δύο εισαγγελείς ανηλίκων, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για το αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος της ηθική αυτουργίας σε σωματικές βλάβες ανηλίκων στις δομές, αφού φέρεται πως ήταν εκείνος που «υπαγόρευε» τις κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος των παιδιών, με τους ξυλοδαρμούς, τις σκληρές τιμωρίες, την απομόνωση και την καταναγκαστική εργασία.

Όσον αφορά στην κατηγορία της ασέλγειας, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 9 Ιανουαρίου κλήθηκε από τον Εισαγγελέα ο πατέρας Αντώνιος για να δώσει μία ανωμοτί κατάθεση. Δεν θεωρείται ύποπτος ωστόσο καλείται να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Στη συνέχεια, οι δικαστικές αρχές θα αποφανθούν εάν θα απαγγελθεί κατηγορία ή όχι. Παράλληλα με τον πατέρα Αντώνιο κατηγορούνται άλλα 7 άτομα από τις δομές σε ό,τι αφορά στις βίαιες συμπεριφορές και τους βασανισμούς στους οποίους υποβάλλονταν κάποια παιδιά. Ήδη 3 από αυτούς κλήθηκαν να παρουσιαστούν στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία να απολογηθούν, προκειμένου να καταθέσουν στις 9 Ιανουαρίου.

Ο πατέρας Αντώνιος κατηγορείται για ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για τα 2 παιδιά, και θεωρείται και ηθικός αυτουργός για τους βασανισμούς στους οποίους υπόκειντο οι φιλοξενούμενοι της δομής. Οι δικαστικές αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν κάποια πρόθεση των εργαζόμενων της Κιβωτού να προβαίνουν σε αυτές τις συμπεριφορές, αλλά ήταν μία κεντρικότερη γραμμή που είχε δοθεί από τον πατέρα Αντώνιο προκειμένου να συνετίζονται τα παιδιά.

Μέχρι το 2019 οι βίαιες συμπεριφορές εναντίον των παιδιών ήταν κακουργηματικές πράξεις, από το 2019 και μετά θεωρούνται πλημμελήματα.

Εφόσον τεκμηριωθεί η κακουργηματική πράξη και δεθεί η υπόθεση, η προφυλάκιση είναι μονόδρομος για τον πατέρα Αντώνιο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ