Πάντα τις τελευταίες μέρες του χρόνου αισθανόμαστε μια γλυκιά μελαγχολία - Aναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;

Η επιλογή είναι δική σου. Θα τολμήσεις ώστε ο απολογισμός του ερχόμενου έτους να είναι καλύτερος;

Πάντα τις τελευταίες μέρες του χρόνου αισθανόμαστε μια γλυκιά μελαγχολία. Ένας χρόνος φεύγει και μας φέρνει αντιμέτωπους με τον απολογισμό ολόκληρης της χρονιάς. Τι καταφέραμε τελικά από τους στόχους που θέσαμε στον εαυτό μας; Πολλοί αισθανόμαστε ανακούφιση διότι ο χρόνος που φεύγει δεν στάθηκε γενναιόδωρος μαζί μας και ευελπιστούμε ο νέος να μας προσφέρει όλα όσα επιθυμούμε απλόχερα.

 Μια αντίληψη η οποία είναι λανθασμένη. Φταίει άραγε η ατυχία που έφερε μαζί του ο χρόνος προς εμάς ή εμείς οι ίδιοι που δεν πράξαμε όπως θα έπρεπε; Πριν δώσετε την δική σας απάντηση στην ερώτηση αυτή ας κάνουμε έναν απολογισμό απαντώντας στις παρακάτω ερωτήσεις με πάσα ειλικρίνεια.

Υπήρξες διαθέσιμος σε κάθε πρόσκληση ακόμη κι αν δεν ήθελες για να μην χαλάσεις χατίρι σε κανέναν φοβούμενος μην τυχόν και σε αντιπαθήσουν; Αν η απάντηση σου είναι θετική σκέψου ότι το να καταπιέζεις τον εαυτό σου για να μην δυσαρεστήσεις τους άλλους μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Με το να αρχίσεις να θέτεις όρια είναι η αρχή του να γίνεις ευτυχισμένος. Μην διστάσεις να λες όχι όταν δεν θες. Σκέψου ότι μόνο αυτοί που σε αγαπούν πραγματικά θα μείνουν κοντά σου σεβόμενοι τα θέλω σου.

Έμεινες σε μια δουλειά όπου σου προκαλεί δυστυχία γιατί φοβάσαι ότι αν ψάξεις κάτι άλλο θα είναι χειρότερη η κατάσταση από την ήδη υπάρχουσα; Σίγουρα την εποχή που διανύουμε η εύρεσή εργασίας είναι πολύ δύσκολη, αλλά θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια. Δεν θα μάθεις ποτέ τι αποτέλεσμα θα είχε η αποστολή βιογραφικών σε συνδυασμό με θετική σκέψη την χρονιά που φεύγει.

Περιτριγυρίζεσαι από τοξικούς ανθρώπους; Η ύπαρξη τους στην ζωή σου σε φθείρει και σε οδηγεί στην δυστυχία. Τι περιμένεις λοιπόν; Να επιλέγεις την παρέα των ατόμων εκείνων που σε παρακινούν να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου αναφέρει το Awaken.

Είσαι ευτυχισμένος στην προσωπική σου ζωή ή έχεις επαναπαυθεί σε μια μίζερη καθημερινότητα; Αν η απάντηση σου είναι θετική, ήρθε η στιγμή να την αλλάξεις.

Αφιερώνεις προσωπικό χρόνο στον εαυτό σου; Αν όχι πρέπει να το κάνεις άμεσα.

Υπήρξαν άνθρωποι που πιστεύεις ότι φέρθηκες άσχημα  και αδίκησες; Το να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να ζητάμε συγνώμη μας προσφέρει γαλήνη. Το ίδιο θα συμβεί  αν συγχωρήσουμε κάποιον που μας  πλήγωσε διότι  θα μας βοηθήσει θα προχωρήσουμε  έχοντας πάρει ένα ακόμη μάθημα το οποίο θα μας βοηθήσει στην μετέπειτα ζωή μας.

Επιπρόσθετα, η  συγχώρεση είναι ένα δώρο που οφείλουμε να κάνουμε στον εαυτό μας, αφού μας βοηθά να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα. Το μίσος, η απέχθεια και οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα, μόνο κακό μπορεί να μας κάνει αφού μας αφήνει δέσμιους σε μια κατάσταση η οποία μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε παρακάτω και να εμπιστευτούμε άλλους ανθρώπους.

Έκανες έστω μια μικρή προσπάθεια να αγγίξεις έστω στο ελάχιστο τους στόχους και τα όνειρά σου; Αν όχι τι περιμένεις;

Εν κατακλείδι οι αλλαγές που θα επιλέξεις να κάνεις στην ζωή σου το νέο έτος θα είναι καταλυτικές για το αν ο χρόνος που έρχεται θα κυλήσει ευχάριστα, δυσάρεστα ή αδιάφορα. Η επιλογή είναι δική σου. Θα τολμήσεις ώστε ο απολογισμός του ερχόμενου έτους να είναι καλύτερος;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ