Σπήλαιο της Σαλώμης: Ανασκαφές στον τάφο της «μαίας» του Ιησού - Τα εντυπωσιακά ευρήματα των αρχαιολόγων (φωτό)

Αμφισβήτησε την την παρθενία της Παναγίας και το χέρι της παρέλυσε, σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου

 

Ανασκαφές στο ταφικό σπήλαιο της Σαλώμης - η οποία, σύμφωνα με ένα από τα λεγόμενα Απόκρυφα Ευαγγέλια, ήταν η «μαία» που έφερε στον κόσμο τον νεογέννητο Ιησού -- αποκάλυψαν ότι η τοποθεσία ήταν ένας σημαντικός εβραϊκός τάφος καθώς και ένας χριστιανικός τόπος προσκυνήματος, λένε οι αρχαιολόγοι.

Σύμφωνα με το Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, η Σαλώμη αμφισβήτησε την παρθενία της Παναγίας και όταν επιχείρησε να την εξετάσει, το χέρι της παρέλυσε.

Μετανοώντας αργότερα, πήρε με το άλλο χέρι στην αγκαλιά της το Θείο Βρέφος και τότε γιατρεύτηκε.

Οι εργασίες στο σπήλαιο αποκάλυψαν ένα προαύλιο περίπου 350 τ.μ. με πέτρινες πλάκες και ψηφιδωτά που υποδηλώνουν έναν οικογενειακό τάφο για εξέχοντες Εβραίους, σύμφωνα με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ (Israel Antiquities Authority – ΙΑΑ).

Βρέθηκαν επίσης διακοσμημένα λυχνάρια και επιγραφές που μαρτυρούν την παρουσία χριστιανών προσκυνητών.

Φωτογραφίες: EPA via ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Προκαλεί έκπληξη η μετατροπή του σπηλαίου σε χριστιανικό παρεκκλήσι. Κρίνοντας από τους σταυρούς και τις δεκάδες τοιχογραφίες της βυζαντινής και πρώιμης ισλαμικής περιόδου, το παρεκκλήσι ήταν αφιερωμένο στη Σαλώμη», αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η IAA.

Η τοποθεσία, περίπου 35 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βηθλεέμ, είναι γνωστή ως Σπήλαιο της Σαλώμης και σύντομα θα ανοίξει για τους επισκέπτες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ