Αντζελίνα Τζολί: Αποχωρεί από τον ρόλο της πρέσβειρας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (φωτό)

Συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από το 2001

Η Αντζελίνα Τζολί αποχωρεί από τη θέση της πρέσβειρας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι οι πρόσφυγες είναι «οι άνθρωποι που θαυμάζει περισσότερο στον κόσμο» και ότι τώρα θα αφιερώσει τον χρόνο της συνεργαζόμενη με οργανισμούς, στους οποίους είναι επικεφαλής άτομα που επηρεάζονται πιο άμεσα από τις συγκρούσεις.

Η Αντζελίνα Τζολί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι γνωστή για την ακτιβιστική της δράση για τους πρόσφυγες και τα δικαιώματα των γυναικών όσο και για την λαμπρή καριέρα της, με πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ταινίες «Maleficent», «Wanted» και «Lara Croft: Tomb Raider».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AJ (@angelinajv75)

Συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από το 2001 και το 2012 διορίστηκε ειδική απεσταλμένη.

Σε ανάρτησή της στο Instagram η σταρ έγραψε: «Μετά από περισσότερα από 20 χρόνια, αποχωρώ σήμερα από τη δουλειά μου με την Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Πιστεύω σε πολλά πράγματα που κάνει ο ΟΗΕ, ιδιαίτερα στις ζωές που σώζει μέσω της έκτακτης βοήθειας. Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι γεμάτη από καταπληκτικούς ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων κάθε μέρα.

Οι πρόσφυγες είναι οι άνθρωποι που θαυμάζω περισσότερο στον κόσμο και είμαι αφοσιωμένη στο να συνεργάζομαι μαζί τους για το υπόλοιπο της ζωής μου. Θα δουλέψω τώρα με οργανισμούς, που έχουν επικεφαλής τους ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα από τις συγκρούσεις, οι οποίοι και δίνουν τη μεγαλύτερη φωνή σε αυτούς».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ