Story of the day: Ιπποπόταμος κατάπιε ζωντανό 2χρονο αγοράκι - Το έφτυσε όταν του πέταξαν πέτρες

Σοκαριστική ιστορία! 

΄Ενας πεινασμένος ιπποπόταμος  κατάπιε ζωντανό ένα 2χρονο αγόρι και το έφτυσε μετά από λίγο. 

Το βρέφος έπαιζε στο σπίτι του στο δημοτικό συμβούλιο Katwe Kabatoro της δυτικής περιφέρειας Kasese της Ουγκάντα, όταν το ζώο το άρπαξε και το καταβρόχθισε με το κεφάλι, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ένας άνδρας ονόματι Chrispas Bagonza κατάφερε να σώσει το αγόρι πετώντας πέτρες στον ιπποπόταμο, ανέφερε η αστυνομία.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με macro, άγρια φύση, ζώα Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/Pixabay

Στη συνέχεια, το τρομαγμένο ζώο ξερνούσε το βρέφος και αποσύρθηκε στη λίμνη Έντουαρντ -η οποία βρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Ουγκάντα με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό- μισό μίλι μακριά από το σπίτι του αγοριού.

"Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό τέτοιου είδους όπου ένας ιπποπόταμος βγήκε από τη λίμνη Έντουαρντ και επιτέθηκε σε ένα μικρό παιδί", ανέφερε η Αστυνομία της Ουγκάντα σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, σύμφωνα με το newsweek

"Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους κατοίκους του Katwe Kabatoro Town Council, το οποίο βρίσκεται εντός του Εθνικού Πάρκου Queen Elizabeth, να παραμένουν σε επαγρύπνηση και να ειδοποιούν πάντα τους δασοφύλακες [του πάρκου] για τα ζώα που έχουν περιπλανηθεί στις γειτονιές τους". 

Το αγόρι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στους μικροτραυματισμούς του και εμβολιάστηκε κατά της λύσσας. Τώρα έχει επιστρέψει στο σπίτι του, μαζί με τους γονείς του. 

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με γρασίδι, ζώο, ζωολογικός κήπος Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/Mehmet Turgut Kirkgoz

Οι ιπποπόταμοι μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικοί και θεωρούνται ένα από τα πιο επικίνδυνα ζώα στην υποσαχάρια Αφρική. Το National Geographic εκτιμά ότι οι ιπποπόταμοι σκοτώνουν περίπου 500 ανθρώπους κάθε χρόνο.

Τα τρίτα μεγαλύτερα χερσαία θηλαστικά μετά τους ελέφαντες και τους λευκούς ρινόκερους, οι ενήλικες ιπποπόταμοι ζυγίζουν συνήθως από 2. 800 έως 7. 000 κιλά -περίπου όσο ένα αυτοκίνητο- και φτάνουν σε μήκος από 7 έως 16 πόδια. Βρίσκονται σε υγροτόπους, ποτάμια, λίμνες και βάλτους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ