Σοκ στην Γαλλία: 10 νεκροί, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά - Ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο (φωτό - βίντεο)

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα! 

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την περασμένη νύκτα σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας 3 ως 15 ετών, ενώ σε 14 ανέρχονται οι τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοινώθηκε από τη νομαρχία.

Η πυρκαγιά, «τα αίτια της οποίας παραμένουν άγνωστα», «έχει πλέον σβήσει», διευκρίνισε η νομαρχία στην ανακοίνωσή της.

 

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) σε μια επταώροφη πολυκατοικία στην κοινότητα Βοξ-αν-Βελέν. Οι φλόγες ξεκίνησαν από το ισόγειο και επεκτάθηκαν προς τους ορόφους.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν σχεδόν 170 πυροσβέστες και δύο απ' αυτούς τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια της επιχείρησης, σύμφωνα με τη νομαρχία.

 

 

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε επίσης πως τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα σ' αυτό το στάδιο και αρχίζει σχετική έρευνα.

Image

Τwitter/ World News 24 

«Δεν γνωρίζουμε τα αίτια της πυρκαγιάς ... υπάρχουν αρκετά σενάρια και θα διεξαχθεί έρευνα», δήλωσε ο Νταρμανέν, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε επικοινωνία σχετικά με το επεισόδιο με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

 

 

Ο υπουργός Κατοικίας Ολιβιέ Κλάιν πρόκειται να μεταβεί σήμερα το πρωί στον τόπο της πυρκαγιάς.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την τραγωδία από την πυρκαγιά στη Βοξ-αν-Βελέν, στη Γαλλία

Βαθιά θλίψη για την τραγωδία από πυρκαγιά σε πολυκατοικία στην κοινότητα Βοξ-αν-Βελέν, στη Γαλλία, εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτησή του στο Twitter. Επίσης, εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήριά στις οικογένειες των θυμάτων και την άμεριστη αλληλεγγύη στην κυβέρνηση και το λαό της Γαλλίας.

 

 

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύκτα σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία, στοίχισε τη ζωή σε δέκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά ηλικίας 3 ως 15 ετών, ενώ σε 14 ανέρχονται οι τραυματίες, τέσσερις από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 03:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) σε μια επταώροφη πολυκατοικία στην κοινότητα Βοξ-αν-Βελέν. Οι φλόγες ξεκίνησαν από το ισόγειο και επεκτάθηκαν προς τους ορόφους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ