Πρίγκιπας Χάρι για Μέγκαν Μαρκλ: ''Πιστεύω ότι η σύζυγός μου υπέστη αποβολή εξαιτίας αυτού που έκανε η Mail'' (φωτό - βίντεο)

Ποιους κατηγορεί για την αποβολή της Μέγκαν Μαρκλ; 

Ο πρίγκιπας Χάρι κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δημιουργούν αδικαιολόγητο άγχος στη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ, με αποτέλεσμα να αποβάλει και να κάνει σκέψεις αυτοκτονίας.

Έκανε τα σχόλια αυτά στα τελευταία επεισόδια του εξαμερούς ντοκιμαντέρ του Netflix ''Harry & Meghan'', το οποίο προβλήθηκε την Πέμπτη 8/12.

 

Το τέταρτο, πέμπτο και έκτο επεισόδιο του "Harry & Meghan" καλύπτει τις προκλήσεις του ζευγαριού μετά τον γάμο τους το 2018, την επιδείνωση της ψυχικής υγείας της Meghan και την αποβολή της το 2020, και τελικά την απόφασή τους να παραιτηθούν από εργαζόμενα μέλη της οικογένειας.

Δείτε επίσης: Netflix: Το «Harry & Meghan» έκανε ρεκόρ τηλεθέασης - Κατέγραψε 81,55 εκατ ώρες προβολής την πρώτη εβδομάδα

Στο έκτο επεισόδιο, η Meghan συζητά την ευρέως δημοσιοποιημένη αποβολή της τον Ιούλιο του 2020. Ανέφερε βασικούς στρεσογόνους παράγοντες στη ζωή της εκείνη την περίοδο, όπως η μετακόμιση στο νέο τους σπίτι στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, τα προβλήματα με τον πατέρα της και η αδιάκοπη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.

"Ήμουν έγκυος. Πραγματικά δεν κοιμόμουν. Το πρώτο πρωινό που ξυπνήσαμε στο νέο μας σπίτι ήταν όταν απέβαλα", είπε η Meghan.

 

Ο Χάρι πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι η γυναίκα μου υπέστη αποβολή εξαιτίας αυτού που έκανε η Mail", αναφερόμενος στη βρετανική Mail on Sunday. Το 2019, η εφημερίδα δημοσίευσε μια ιδιωτική επιστολή που έστειλε η Μέγκαν στον πατέρα της, Τόμας Μαρκλ. Η Meghan κέρδισε αργότερα μια μακρά δικαστική διαμάχη εναντίον του εκδότη της εφημερίδας, αναφέρει το CNN.

"Παρακολούθησα όλο το πράγμα", συνέχισε να λέει ο Χάρι: "δεν, ξέρουμε απολύτως ότι η αποβολή, προκλήθηκε από αυτό, φυσικά και όχι. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη το άγχος που προκάλεσε, την έλλειψη ύπνου και τη χρονική στιγμή της εγκυμοσύνης, μπορώ να πω, από ό,τι είδα, ότι η αποβολή προκλήθηκε από αυτό που προσπαθούσαν να της κάνουν". 

Το CNN επικοινώνησε με την Mail on Sunday και τον εκδότη της Associated Newspapers Limited για σχόλια.
 

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ επανέλαβαν ότι δεν θα σχολιάσουν το ντοκιμαντέρ.  Οι εφημερίδες - η Daily Mail, η Sun, η Mirror και η Express - ενημερώθηκαν τότε με επιστολή.

Στην επιστολή, το ζευγάρι αναφέρει ότι πιστεύει ότι ο ελεύθερος Τύπος "αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για κάθε δημοκρατία", αλλά προσθέτει ότι "υπάρχει πραγματικό ανθρώπινο κόστος" στον τρόπο με τον οποίο οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες ασκούν τις δραστηριότητές τους.

 

Σκέψεις αυτοκτονίας 

Η συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ και είναι ένα θέμα για το οποίο το ζευγάρι έχει ταχθεί εδώ και καιρό.

Στο τέταρτο επεισόδιο, η Μέγκαν μιλάει για τις σκέψεις αυτοκτονίας που έκανε μετά τη σκληρή κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης μετά το ταξίδι του ζευγαριού στην Αυστραλία.

"Όλα αυτά θα σταματήσουν αν δεν είμαι εδώ. Και αυτό ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα, ήταν τόσο καθαρή σκέψη", είπε. Η μητέρα της, Doria Ragland, δήλωσε ότι "ράγισε" η καρδιά της όταν η Meghan της είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ