Ντίνα Νικολάου: Τρουφάκια σοκολάτας με σαμιώτικο κρασί - Θα ξετρελάνουν εσάς και τους καλεσμένους σας

 Αν θέλετε μπορείτε να τα φτιάξετε και με μπισκότα αλλά θα χρειαστείτε περισσότερο κρασί γιατί είναι πιο στεγνά

Υλικά (Μερίδες 30)

  • 400 γρ. κέικ σοκολάτας
  • 100 ml Samos Vin Doux
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Κακάο άγλυκο, για το πασπάλισμα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Βάζω το κέικ κομμένο σε κομμάτια σε ένα μπολ και ραντίζω με το γλυκό κρασί. Φορώντας γάντια, «ζυμώνω» το κέικ μέχρι να ενυδατωθεί από το κρασί και να γίνει σαν λάσπη. Αν το κέικ είναι πολύ ξερό, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο κρασί.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Μόλις κάψει, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζω το μείγμα στο μπολ με το κέικ και ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να σφίξει.

Βάζω αρκετό κακάο, κοσκινισμένο σε ένα πιάτο. Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και πλάθω σε μικρά μπαλάκια. Τα «πανάρω» με το κακάο και τα τοποθετώ σε πιατέλα ή σε μικρές χάρτινες θηκούλες.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ