Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή «επιβίωσε» στα πέναλτι, απέκλεισε την Ολλανδία, αντιθέτως η Βραζιλία αποκλείστηκε - Δείτε τα γκολ (βίντεο)

Ο Μέσι προχαράει, ο Νεϊμάρ επιστρέφει στη χώρα τους, σειρά σήμερα έχει ο Ρονάλντο (αν παίξει) κόντρα στο Μαρόκο και το ματς Αγγλία-Γαλλία με Εμπαπέ.

Η Αργεντινή απέκλεισε με 4-3 την Ολλανδία στα πέναλτι (2-2 παράταση) και θα παίξει με την Κροατία την Τρίτη (21:00) για μια θέση στον τελικό της 18ης Δεκεμβρίου η οποία πέταξε εκτός διοργάνωσης την Βραζιλία που μετά το 1-1 στην παράταση αποκλείστηκε με 4-2 και αυτή στα πέναλτι. Ζωντανός στο κυνήγι του ονείρου της κατάκτησης του Μουντιάλ έμεινε ο Λιονέλ Μέσι, αντίθετα με τον Νεϊμάρ της Βραζιλίας που είδε την ομάδα του να «σκοντάφτει» πάνω στην μεθοδική Κροατία και να αποκλείεται από τη συνέχεια και αυτή στα πέναλτι.

Ο Μέσι και τα ρεκόρ

Ο Μέσι που συμμετέχει για 5η φορά σε Μουντιάλ θέλει δύο νίκες για να κερδίσει το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από την τεράστια καριέρα του. Επιστρέφει σε η ημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλου μετά από το 2014 έχει ισοφαρίσει σε γκολ για τη διοργάνωση τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα – έχουν και οι δυο από 10 – και θέλει στον επόμενο αγώνα να τον ξεπεράσει.

Ολλανδία -  Αργεντινή

Η ομάδα του Λιονέλ Μέσι προηγήθηκε με 2-0, η Ολλανδία ισοφάρισε στο 90+11' σε 2-2 και μετά από μια σπουδαία παράταση όπου καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα, το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί η Αργεντινή είχε σε σπουδαία ημέρα τον Μαρτίνες ο οποίος έκοψε τα... πόδια των Ολλανδών και τους έστειλε στο... σπίτι τους.

Ο αρχηγός και σταρ της Αλμπισελέστε βρήκε με καταπληκτική ασίστ μέσα στην περιοχή τον Ναουέλ Μολίνα, με τον δεξιό μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης να πλασάρει άψογα προ του Ολλανδού τερματοφύλακα για 1-0 (35’). Ήταν η 8η ασίστ του, ο Μέσι ισοφάρισε τρεις θρύλους όπως ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο Ούβε Ζέελερ και ο Ραϊμόν Κοπά, μένοντας πίσω μόνο από τον Γερμανό Φριτς Βάλτερ (με δέκα).

Ο Ντένζελ Ντάμφρις «σκούπισε» τον Μάρκος Ακούνια στα όρια της περιοχής και ο Ισπανός διαιτητής Αντόνιο Μιγέλ Ματέου Λαόθ (ο ρέφερι του περυσινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας) δεν δίστασε να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Μέσι έστησε την μπάλα, εκτέλεσε τον Νόπερτ, ο οποίος δεν κουνήθηκε (2-0 στα 73’), και έδειχνε να σφραγίζει την πρόκριση

Στο 83’ ο Μπέργκχαους σέντραρε και ο Βέγχορστ, με εξαιρετική κεφαλιά, νίκησε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες για να δώσει διαστάσεις θρίλερ στο φινάλε του αγώνα. Οι Οράνιε πίστεψαν στο… θαύμα και άγγιξαν την ισοφάριση σε 2-2 σχεδόν αμέσως μετά, με το σουτ του Μπέργκχαους μέσα από την περιοχή να περνάει ελάχιστα άουτ από την αργεντίνικη εστία. Τελικά το γκολ των ολλανδών που έστειλε και τις δύο ομάδες στην παράταση πέτυχε στο 90+11(!) ο Φαν Ντάικ μετά από μία απίθανη κομπίνα εκτέλεσης φάουλ.

Δείτε την Κομπίνα

Εγγύηση Μαρτίνες στην εστία

Η Αργεντινή, η οποία κατάφερε να σταθεί όρθια παρά το τεράστιο ψυχολογικό χτύπημα στο φινάλε της κανονικής διάρκειας, έδειξε χαρακτήρα και στα πέναλτι. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, σπεσιαλίστας σε αυτή τη διαδικασία, απέκρουσε διαδοχικά τις εκτελέσεις των Φαν Ντάικ και Μπέργκχαους, βάζοντας τις βάσεις της πρόκρισης.

Κροατία – Βραζιλία

Η Κροατία απέκλεισε τη Βραζιλία στα πέναλτι και πέρασε στα ημιτελικά! Μετά το 0-0 στα 90' και το 1-1 στην παράταση, η Κροατία είδε τον Λιβάκοβιτς να πιάνει πέναλτι και ένα ακόμη να σταματάει στο δοκάρι του, για να πάρει την πρόκριση με 4-2 και για 2η σερί χρονιά συνεχίζει στον δρόμο για τον τελικό όπως το 2018 στη Ρωσία. Έτσι μετά τους Ιάπωνες απέκλεισαν και του Βραζιλιάνους στα πέναλτι και δείχνουν σε όλους ότι είναι ομάδα φτιαγμένη για τα πέναλτι.

Ο Νεϊμάρ σκόραρε στην παράταση στο 105+1, ισοφάρισε σε γκολ στην εθνική Βραζιλίας τον Πελέ (77-77) αλλά το γκολ του δεν έφτανε για να στείλει τη σελεσάο στην τετράδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Βραζιλιάνοι πίστεψαν ότι τους αρκεί, γύρισαν πίσω σταμάτησαν την πίεση στην πρώτη μπάλα,  με αποτέλεσμα η Κροατία στο 117’ ο Όρσιτς βρηκε χώρο και γύρισε την μπάλα προς το Πέτκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε με τη μία και ισοφάρισε σε 1-1 (η προσπάθειά του κόντραρε πάνω στον Μαρκίνιος κι άλλαξε πορεία).

Λιβάκοβιτς και πάλι στα πέναλτι

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Κροάτες είχαν το... know how απ’ τις σερί προκρίσεις τους (τέσσερις συνολικά σε δύο διοργανώσεις) από την άσπρη βούλα. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Ροντρίγο, ο Μαρκίνιος σημάδεψε στο δοκάρι και οι Κροάτες που μέτρησαν «4 στα 4» στις δικές τους εκτελέσεις έγιναν η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για τους ημιτελικούς, περιμένοντας να μάθει απόψε τον αντίπαλό της από το νικητή του ζευγαριού Ολλανδία-Αργεντινή.

Οι αγώνες στα προημιτελικά «8»

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου

Κροατία - Βραζιλία 2-4 πέν. (1-1- κ.α., παρ.) (Στάδιο Education City, Ντόχα)

Ολλανδία - Αργεντινή 3-4 πέν. (2-2 κ.α., παρ.) (Στάδιο Lusail, Lusail)

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο-Πορτογαλία (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

21:00 Αγγλία - Γαλλία (Στάδιο Lusail, Lusail) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Φάση των «16», αποτελέσματα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Ολλανδία - ΗΠΑ 3-1, (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

Αργεντινή - Αυστραλία 2-1, (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Γαλλία – Πολωνία 3-1, (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)

Αγγλία – Σενεγάλη 3-0, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

Ιαπωνία – Κροατία 1-3 πέν. (1-1 κ.α., παρ.) (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)

Βραζιλία – Νότια Κορέα 4-0 (974 Stadium, Ντόχα)

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου

17:00 Μαρόκο – Ισπανία 3-0 πέν. (0-0 κ.α., παρ.) (Στάδιο Education City, Ντόχα)

21:00 Πορτογαλία – Ελβετία 6-1 (Στάδιο Lusail, Lusail)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ