Εμμανουέλ Μακρόν: Δωρεάν τα προφυλακτικά για τους νέους από 1η Ιανουαρίου 2023 (βίντεο)

Τον τελευταίο χρόνο υπάρχει αύξηση κατά 30% των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων

Οι νέοι στη Γαλλία θα μπορούν να παίρνουν προφυλακτικά δωρεάν από το επόμενο έτος, σε μια προσπάθεια των γαλλικών αρχών να μειωθεί η εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

«Από την 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία τα προφυλακτικά θα δίνονται δωρεάν σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών», είπε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την υγεία των νέων.

Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι το ποσοστό των ΣΜΝ αυξήθηκε κατά περίπου 30% το 2020 και το 2021 στη Γαλλία.

Νωρίτερα φέτος η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχίσει να προσφέρει δωρεάν αντισύλληψη για όλες τις γυναίκες κάτω των 25 ετών, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι νέες γυναίκες δεν θα σταματήσουν να παίρνουν αντισύλληψη επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν, σύμφωνα με το france24.

Τα προφυλακτικά ήδη καλύπτονται από το εθνικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εφόσον συνταγογραφούνται από γιατρό ή μαία, μέτρο που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του AIDS και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όσον αφορά τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση συνολικά, «δεν είμαστε πολύ καλοί σε αυτό το θέμα. Η πραγματικότητα είναι πολύ, πολύ διαφορετική από τη θεωρία. Είναι ένας τομέας στον οποίο πρέπει να εκπαιδεύσουμε πολύ καλύτερα τους δασκάλους μας», είπε ο Μακρόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ