Κινέζα έσπασε τα πλευρά της από τον βήχα που της προκάλεσε πικάντικο φαγητό - Οι γιατροί είπαν ότι ήταν πολύ αδύνατη

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο, δεν περίμενα ότι θα πονούσε τόσο άσχημα»

Μια νεαρή Κινέζα κατέληξε πρόσφατα στο νοσοκομείο, αφού έσπασε τα πλευρά της όταν έβηξε πολύ δυνατά μετά από κατανάλωση πικάντικου φαγητού.

Έαν έχετε φάει ποτέ κάτι καυτερό, τότε μάλλον θα γνωρίζετε ήδη ότι μπορεί να προκαλέσει λίγο βήχα. Αυτό που πιθανότατα δεν ξέρετε είναι ότι σε ακραίες περιπτώσεις, ο βήχας που προκαλείται από τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει κατάγματα οστών.

Κάτι τέτοιο συνέβη και στην γυναίκα από τη Σαγκάη, η οποία, επειδή ήταν πολύ αδύνατη και είχε κακώς ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα, έσπασε τουλάχιστον τέσσερα πλευρά!

Η νεαρή Κινέζα, της οποία το επώνυμο είναι Χουάνγκ, είπε στους γιατρούς ότι έτρωγε πικάντικο φαγητό, το οποίο, την έκανε να αρχίσει να βήχει. Κάποια στιγμή, ενώ έβηχε συνεχόμενα, φέρεται να άκουσε ένα απότομο «κρακ» από την περιοχή του στήθους της και αμέσως άρχισε να αισθάνεται πόνο όταν ανέπνεε ή προσπαθούσε να μιλήσει.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν εγκεφαλικό ή κάτι τέτοιο, δεν περίμενα ότι θα πονούσε τόσο άσχημα. Δεν μπορούσα ούτε να περπατήσω» είπε η ίδια σύμφωνα με το odditycentral.com.

Η κυρία Χουάνγκ κατάφερε να φτάσει σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου μια αξονική τομογραφία έδιξε ότι είχε τέσσερα σπασμένα πλευρά.  Αφού άκουσαν την ιστορία της γυναίκας για τον βήχα της, οι γιατροί πραγματοποίησαν ένα τεστ οστικής πυκνότητας που βγήκε φυσιολογικό.

Στη συνέχεια έκανε και αλλες εξετάσεις με ένα θωρακοχειρουργό να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα κατάγματα των οστών προκλήθηκαν από την κακή μυϊκή της λειτουργία.

«Τα πλευρά σου φαίνονται καθαρά κάτω από το δέρμα σου. Δεν υπάρχει μυς για να στηρίξει το οστό, επομένως είναι εύκολο για τα πλευρά να σπάσουν όταν βήχετε», φέρεται να της είπε ο γιατρός προσθέτοντας ότι αν δεν κάνει κάτι γι 'αυτό, είναι πιθανό να υποστεί παρόμοια ατυχήματα και στο μέλλον.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι έχει ύψος 1.71 εκατοστά και βάρος μόλις 57 κιλά.  Τώρα πρέπει να ξεκουραστεί και να περάσει ένα μήνα με έναν ειδικό κορσέ τυλιγμένο γύρω από τον κορμό της, αλλά μετά από αυτό, σχεδιάζει να βάλει λίγο βάρος και να αυξήσει τη μυϊκή της μάζα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ