Bacchanalia: Ένα μαγικό Ελληνικό υπερπολυτελές εστιατόριο άνοιξε στο Λονδίνο - Αθηναγόρας Κωστάκος ο chef - Ο Damien Hirst έκανε θαύματα στην διακόσμηση

Ρωμαϊκής εποχής αμφίεση στο service, vulgar αισθητική και αγάλματα του Damien Hirst στο Mayfair

Ένας κόσμος μεσογειακών εδεσμάτων, έχει ανοίξει στο Mayfair του Λονδίνου...

Το Bacchanalia, ένα εστιατόριο με αρχαιοελληνικό και ρωμαϊκό αέρα, άνοιξε τις πύλες του στα τέλη Νοεμβρίου κι έχει ήδη αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις του joie de vivre. 

Το εστιατόριο διαθέτει ένα καταξιωμένο team από Έλληνες - μετρ του είδους, όπως ο Αθηναγόρας Κωστάκος, ο οποίος έχει επιμεληθεί το σπέσιαλ μενού, ο Head Sommelier Αναστάσιος Καρακάσης και ο DJ Valeron. 

''Ο Βάκχος, ο κλασικός θεός του κρασιού και των άγριων πραγμάτων, είναι η μούσα μας. Όπου κι αν περιπλανιόταν, τα ποτά έρεαν και τα πάρτι ξεκινούσαν. Οι άνθρωποι αφήνονται, στον πλούτο της ζωής. Εδώ, η αρχαία ιστορία των Βακχαναλίων επαναπροσδιορίζεται. Ελληνορωμαϊκό γλέντι, που αναβιώνει ευφάνταστα με εκλεκτά υλικά και εσοδείες. Θρυλική ψυχαγωγία, σε εσωτερικούς χώρους που κόβουν την ανάσα'', αναφέρεται στο επίσημο site του εστιατορίου. 

Το εστιατόριο ανήκει στον διάσημο όμιλο Caprice που φημίζεται για τα πολυτελή concept που στήνει, όποτε με το καλημέρα σας οι προσδοκίες ήταν υψηλές. 

"Τα πάντα εδώ δημιουργήθηκαν για να μοιράζονται. Το κρασί που πίνετε, η μουσική που ακούτε, το φαγητό στο τραπέζι - αλλά και η ατμόσφαιρα. Να είστε περίεργοι και να μοιράζεστε" λέει ο Αθηναγόρας Κωστάκος. 

Το μενού

Πέρα από το μοσχαρίσιο tartare με nduja και το ψητό χταπόδι με οσπριάδα και σάλτσα άγριας ρίγανης, στο μενού θα ανακαλύψετε και αυθεντικές ελληνικές συνταγές όπως μια παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας.

Διακόσμηση

Ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Martin Brudnizki Design Studio δημιούργησε το εστιατόριο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από την κλασική ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία και διαθέτει γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη Damien Hirst.
Το εστιατόριο με την ονομασία Bacchanalia London, βρίσκεται σε ένα γωνιακό χώρο της 1 Mount Street στο Mayfair, ο οποίος προηγουμένως ήταν εκθεσιακός χώρος της Porsche.

Το εστιατόριο άνοιξε την 1η Δεκεμβρίου και διαθέτει ένα πολυτελές εσωτερικό, σχεδιασμένο από το Martin Brudnizki Design Studio, το οποίο χρησιμοποιεί ψηφιδωτά, κλασικές λεπτομέρειες, τοιχογραφίες οροφής ζωγραφισμένες στο χέρι και ελληνικά και ρωμαϊκά έργα τέχνης ηλικίας άνω των 2. 000 ετών.

Η κύρια τραπεζαρία διαθέτει πέντε μνημειώδη αγάλματα σχεδιασμένα από τον Βρετανό καλλιτέχνη Hirst που απεικονίζουν ένα φτερωτό λιοντάρι, έναν μονόκερο που καβαλάει ένα ζευγάρι φτερωτών εραστών, έναν άλλο μονόκερο, τη Μέδουσα και τον Βάκχο.

Οι τοίχοι του κεντρικού χώρου καλύφθηκαν από το δάπεδο μέχρι την οροφή με τοιχογραφίες του καλλιτέχνη Gary Myatt που ερμηνεύουν τον πίνακα του Γάλλου καλλιτέχνη Thomas Couture "Οι Ρωμαίοι στην παρακμή τους" του 1847, αναφέρει το dezeen

bacchanalia

Σε όλο το εστιατόριο παρουσιάζεται η ελληνική και ρωμαϊκή τέχνη της περιόδου και της σύγχρονης εποχής. Πολλά κομμάτια είναι ηλικίας άνω των 2. 000 ετών. Πάνω από 300 βιβλία με φύλλα χρυσού 24 καρατίων χρησιμοποιήθηκαν σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του έργου.

Πάνω από 400. 000 πλακάκια χρησιμοποιήθηκαν στις γυναικείες τουαλέτες για να δημιουργήσουν πράσινο οπωρώνα εμπνευσμένο από τον κήπο των Εσπερίδων, όπου σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία φυτρώνουν χρυσά μήλα.

Οι ανδρικές τουαλέτες - σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα - υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουν τον υπόκοσμο του Άδη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ