Επίσημο δείπνο του Λευκού Οίκου: Έλαμψαν οι Πρώτες Κυρίες των ΗΠΑ & της Γαλλίας - Όλες οι λεπτομέρειες και το μενού (φωτό)

Οι 338 καλεσμένοι! 

Το πρώτο επίσημο δείπνο της Προεδρίας Μπάιντεν προς τιμή του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, πραγματοποιήθηκε με το προεδρικό ζευγάρι των ΗΠΑ να υποδέχεται τους καλεσμένους στην είσοδο του Λευκού Οίκου.

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, φόρεσε μία τουαλέτα off-the-shoulder του οίκου Όσκαρ ντε λα Ρέντα σε μπλε χρώμα με μοτίβο από λουλούδια κεντημένα με πέτρες. Δημιουργήθηκε ειδικά για την περίσταση. Ο σχεδιαστής Φερνάντο Γκαρσία δήλωσε στην Washington Post κατά τη διάρκεια του δείπνου ότι «ήταν σημαντικό για εκείνη να νιώθει ο εαυτός της».

Σημειώνεται, ότι ο διάσημος οίκος Oscar de la Renta είναι εδώ και χρόνια αγαπημένος των Πρώτων Κυριών από τη Τζάκι Κένεντι, Λόρα Μπους, Νάνσι Ρίγκαν και Χίλαρι Κλίντον.

Η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, Μπριζίτ επέλεξε ένα λευκό μακρύ φόρεμα δημιουργίας Louis Vuitton με ψηλό λαιμό και σκίσιμο στη μία πλευρά του. Το συνδύασε με ασημένια αξεσουάρ και λευκές γόβες.

Ανάμεσα στους 338 καλεσμένους στον Λευκό Οίκο ήταν η ποιήτρια Άντα Λάιμον (Ada Limón), ο κωμικός Στίβεν Κόλμπερτ (Stephen Colbert) με τη σύζυγό του, ο Κριστιάν Λουμπουτέν (Christian Louboutin), η ηθοποιός Τζένιφερ Γκάρνερ (Jennifer Garner) με την 17χρονη κόρη της και η εγκυμονούσα Κριστίν Τέιγκεν (Chrissy Teigen), σύμφωνα με το AP.

Αστακό και αφρώδη οίνο είχε το δείπνο

Με αστακό από το Μέιν και κρασιά από την Καλιφόρνια μύησε στις γεύσεις της Αμερικής ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ παρέθεσαν επίσημο δείπνο στον Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ και τους άλλους προσκεκλημένους τους σε περίπτερο που στήθηκε στους Κήπους του Λευκού Οίκου για την κεντρική εκδήλωση της πρώτης επίσημης επίσκεψης που δέχεται στον Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν ως οικοδεσπότης από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα στις αρχές του 2021.

Το μενού του δείπνου, που παρέθεσε στο γαλλικό προεδρικό ζεύγος, περιελάμβανε αμερικανικές σπεσιαλιτέ, αστακό από το Μέιν ποσέ με βούτυρο, American Osetra χαβιάρι και βοδινό και πατάτες, ενώ ακολούθησαν τυριά από το Όρεγκον, την Καλιφόρνια και το Ουισκόνσιν.

Φωτό: ΑΠΕ/EPA- POOL

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ