Μουντιάλ 2022: Ιαπωνικός θρίαμβος, κέρδισε και την Ισπανία, εκτός η Γερμανία - Δείτε τα 12 γκολ της 12ης ημέρας (βίντεο)

Προκρίθηκαν στους «16», Ισπανία, Κροατία και Μαρόκο, εκτός από τους Γερμανούς και το Βέλγιο αποχαιρέτησε τη διοργάνωση

Η Ιαπωνία μετά τον «άθλο» που έκανε κόντρα στην Γερμανία όπου τη νίκησε στην πρώτη αγωνιστική του ομίλου, τα κατάφερε και ενάντια στην Ισπανία, καθώς νίκησε 2-1, ξανά με ανατροπή και προκρίθηκε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ως πρώτη του 5ου ομίλου.

5ος όμιλος

Ιαπωνία – Ισπανία 2-1

Το γκολ του Μοράτα (11΄), το τρίτο του στο τουρνουά και 30ο με το εθνόσημο, δεν πτόησε τους «σαμουράι» που βρήκαν πάλι τους... ήρωες τους για την απόλυτη ανατροπή. O Nτοάν πέρασε αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου μέρους και στο 48' βρήκε δίχτυα όπως είχε κάνει και κόντρα στους Γερμανούς, ενώ στο 53' ο Τανάκα αξιοποίησε το γύρισμα του Μιτόμα στη γραμμή του άουτ και εξ επαφής έκανε το 2-1, με τους «Φούριας Ρόχας» να διαμαρτύρονται για άουτ και το VAR να τους στέλνει στη 2η θέση και την Ιαπωνία 1η.

 

 

Κόστα Ρίκα – Γερμανία 2-4

Την ώρα που οι Ιάπωνες στις εξέδρες έχυναν δάκρυα χαράς, οι Γερμανοί... έπνιγαν τον πόνο τους, αφού παρά τη νίκη τους με 4-2 επί της Κόστα Ρίκα θα έμεναν για 2η σερί διοργάνωση εκτός από τη φάση των ομίλων, αυτή τη φορά εξαιτίας των Ιαπώνων. Σχεδόν την ίδια ώρα που ο Άλβαρο Μοράτα άνοιγε το σκορ με κεφαλιά για την Ισπανία, έπραττε το ίδιο και ο Γκνάμπρι (10΄) για τη Γερμανία. Ο Γιέλτσιν Τεχέδα στο 58΄ ισοφάρισε για την Κόστα Ρίκα και στο 70΄ Χουάν Πάμπλο Βάργκας με απίθανο ακροβατικό έκανε το 2-1. Όμως τη χαρά των Κοσταρικάνών χάλασε ο Κάι Χάβερτς με δυο γκολ (73΄, 85΄), ενώ ο Φίλκρουγκ στο 89΄ έγραψε το τελικό 4-2.

 

 

Τελική βαθμολογία ομίλου

Ιαπωνία 6 (4-3)

Ισπανία 4 (9-3)

Γερμανία 4 (6-5)

Κόστα Ρίκα 3 (3-11)

6ος Όμιλος

Κροατία - Βέλγιο 0-0

Η Κροατία και το Βέλγιο αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0) για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, με τη Χρβάτσκα να παίρνει τη δεύτερη θέση του έκτου ομίλου και την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να μένει εκτός τουρνουά. Αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες για να βρουν το γκολ, με τους «Κόκκινους Διαβόλους» να έχουν τις περισσότερες και τον Ρομέλου Λουκάκου να είναι ο μοιραίος.

 

 

Καναδάς - Μαρόκο 1-2

Την ίδια ώρα το Μαρόκο θα πανηγύριζε την πρωτιά στον όμιλο και την πρώτη πρόκρισή του στα νοκ άουτ από το 1986 και μόλις δεύτερη στην ιστορία του, επικρατώντας με 2-1 του Καναδά. Ζίγιεχ (4΄) και Εν-Νεσίρι (23΄) τα γκολ για τους Αφρικανούς που είχαν και αυτογκόλ στο 41΄ με τον Αγκέρ.

 

 

Τελική βαθμολογία ομίλου

Μαρόκο 7 (4-1)

Κροατία 5 (4-1)

Βέλγιο 4 (1-2)

Καναδά 0 (2-7)

Τα ζευγάρια των «16»

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, 17:00 Ιαπωνία - Κροατία, (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, 17:00 Μαρόκο - Ισπανία, (Στάδιο Education City, Ντόχα) - ΑΝΤ1 / ΑΝΤ1+

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ