Μότσαρτ στο πιάνο και το παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με τα πιο σημαντικά αξιοθέατά του για Κυριακάτικο ταξίδι (φωτό)

Το πνεύμα του Μότσαρτ θα σας ακολουθεί παντού στην όμορφη γενέτειρά του, μαζί με την μοναδική μουσική κουλτούρα της και τα πανέμορφα τοπία. Το Σάλτσμπουργκ είναι μια πόλη όπου όλα μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί τέλεια και όχι άδικα, το πιο τουριστικό μέρος της Αυστρίας μετά τη Βιέννη.

Το πνεύμα του Μότσαρτ θα σας ακολουθεί παντού στην όμορφη γενέτειρά του, μαζί με την μοναδική μουσική κουλτούρα της και τα πανέμορφα τοπία. Το Σάλτσμπουργκ είναι μια πόλη όπου όλα μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί τέλεια και όχι άδικα, το πιο τουριστικό μέρος της Αυστρίας μετά τη Βιέννη όπως γράφει το Clickatlife.gr και η Πόπη Αθανασοπούλου.



Η πόλη του Μότσαρτ και του… αλατιού (η οικονομική δύναμη της περιοχής κατά τα ρωμαϊκά χρόνια, στηρίχθηκε στο ορυκτό αλάτι, τον «λευκό χρυσό»), με την καλοδιατηρημένη μπαρόκ παλαιά συνοικία της και την εύκολη πρόσβαση που προσφέρει προς τις Άλπεις, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αυστριακούς, τουριστικούς προορισμούς, γεμάτος ιστορία, πανέμορφα μέρη και φινέτσα.

Το Σάλτσμπουργκ, στα δυτικά της χώρας και σε υψόμετρο 425 μ., είναι το… παραμύθι της Αυστρίας. Δίπλα στον ποταμό Salzach, το βλέμμα σας θα «κολλήσει» στο μωσαϊκό του Altstadt, της παλιάς πόλης με τους χαριτωμένους τρούλους και τα καμπαναριά, το εντυπωσιακό κάστρο στην κορυφή του λόφου και τα χιονισμένα βουνά.

Σημαντική εμπορική και τουριστική σημασία, έχει για την πόλη και το γεγονός ότι εδώ γεννήθηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.
Η πόλη διαθέτει μια πλούσια εμπορική αγορά, που απευθύνεται σε κάθε τσέπη. Στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα που απλώνονται στον κεντρικό δρόμο Greidegasse, αλλά και στους γύρω δρόμους, θα βρείτε από πολυτελή κοσμήματα, ρούχα και χειροποίητα παπούτσια, μέχρι οικονομικά τουριστικά σουβενίρ και διακοσμητικά (τα περισσότερα φυσικά με το πρόσωπο του Μότσαρτ).

Όσο δελεαστικό κι αν μοιάζει να περάσετε ατέλειωτες ώρες στην γραφική παλιά πόλη του, το Σάλτσμπουργκ έχει να προσφέρει πολλές ακόμη ομορφιές σε εκείνους που έχουν αποφασίσει να εξερευνήσουν κάθε μέρος του. Είναι μια πόλη με μια εκπληκτική καλλιτεχνική σκηνή, υπέροχο φαγητό, περιποιημένα πάρκα και αίθουσες συναυλιών που στηρίζουν τη μουσική παράδοση της πόλης 365 ημέρες το χρόνο.
Ας δούμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατά του…

Παλιά πόλη (Altstadt) και πλατεία Residenzplatz



Η εντυπωσιακά διατηρημένη παλιά πόλη του Σάλτσμπουργκ, εκτείνεται στην αριστερή όχθη του ποταμού και προσφέρεται για περιπάτους στα στενά δρομάκια, ανάμεσα στα γραφικά κτήρια και στις ζεστές γωνιές που μπορεί κανείς να απολαύσει μία ζεστή σοκολάτα ή έναν καφέ.
Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, ακριβώς δίπλα από τον Καθεδρικό ναό και πολύ κοντά στην πλατεία του Μότσαρτ, θα συναντήσετε την πλατεία Residenzplatz, με το το σιντριβάνι που κατασκευάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη Tomasso di Garona μεταξύ 1656 και 1661.

Κάστρο Hohensalzburg



Το κάστρο Hohensalzburg, βρίσκεται στην κορυφή του μικρού βουνού Festungsberg, προσφέροντας εκπληκτική θέα των Άλπεων, του ποταμού και ολόκληρης τη πόλης. Κατασκευάστηκε το 1077 με εντολή του πρίγκιπα-Αρχιεπισκόπου του Σάλτσμπουργκ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά κάστρα στην Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα διατηρημένα.
Το κάστρο ανακαινίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έγινε ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο με το τελεφερίκ Festungsbahn, το οποίο άνοιξε το 1892 και οδηγεί από την πόλη στο Hasengrabenbastei.
Στις αρχές του 20ου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή για Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και για Ναζί τη δεκαετία του 1930.

Διαβάστε περισσότερα στο Clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ