Χριστουγεννιάτικη εκδρομή σε Δελφούς & Αράχωβα: Από το μουσείο με τους αρχαίους θησαυρούς, στο Χιονοδρομικό του Παρνασσού (φωτό)

Και διαμονή σε ξενοδοχείο 4 αστέρων!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδρομή στους Δελφούς και την Αράχωβα.

 

Οι αναχωρήσεις είναι  23, 30/12, 5 και 6/1, ενώ η τιμή ξεκινά από 235€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

3,4 μέρες με πούλμαν σε Δελφούς - Παρνασσό (Χιονοδρομικό Κέντρο) - Αράχωβα - Γύρος Παρνασσού - Μεταλλευτικό Πάρκο - Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη - Δίστομο - Όσιο Λουκά. Διαμονή στο AMALIA DELPHI 4*, με μπουφέ πρόγευμα, γεύμα μπουφέ και δείπνο μπουφέ στο ξενοδοχείο καθημερινά και πακέτο ποτών με κρασί σε καράφες, μπύρες και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των δείπνων (πλήρης διατροφή με ποτά), συμπεριλαμβανομένου του Ρεβεγιόν παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με ζωντανή μουσική . 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Δελφοί (Αρχ. χώρος & Μουσείο)

Αναχώρηση από Αθήνα ώρα 08:15. Με ενδιάμεση στάση, φτάνουμε στους Δελφούς, όπου θα επισκεφθούμε το μουσείο με τους αρχαίους θησαυρούς που έχουν βρεθεί στην περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως “Ο Ομφαλός της γης” (έξοδα ατομικά). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Amalia Delphi 4* και γεύμα μπουφέ με απεριόριστα ποτά. Ξεκούραση και το βράδυ δείπνο μπουφέ με ποτά.

2η ΜΕΡΑ

Παρνασσός (Χιονοδρομικό Κέντρο) - Αράχωβα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο του Παρνασσού (καιρού επιτρέποντος), που αποτελεί πόλο έλξης για τους φανατικούς των χειμερινών σπορ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και γεύμα μπουφέ με απεριόριστα ποτά. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, η οποία δεσπόζει στις πλαγιές του Παρνασσού. Πλήθος επισκεπτών κατακλύζει το χωριό τους χειμωνιάτικους κυρίως μήνες. Κάντε μια βόλτα στα σοκάκια της, στα μαγαζιά της και δοκιμάστε τις λιχουδιές της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με ποτά και διασκέδαση με ζωντανή ορχήστρα!

3η ΜΕΡΑ

Γύρος Παρνασσού (Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto - Χάνι Γραβιάς - Αγόριανη)

Χρόνια Πολλά!! Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον Γύρο του Παρνασσού, προσπερνώντας την πόλη της Άμφισσας, όπου θα κατευθυνθούμε προς το μοναδικό Vagonetto (καιρού επιτρέποντος - έξοδα ατομικά) για να ενημερωθούμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη.

Συνεχίζουμε για την Γραβιά, όπου πρόσφατα το ξακουστό Χάνι έχει μετατραπεί σε μουσείο, αφιερωμένο στην μεγάλη ανακοπή της προέλασης των Τούρκων στις 8 Μαΐου του 1821. Χρόνος για ένα ζεστό ρόφημα στο γραφικό χωριό της Αγόριανης (Επτάλοφος) και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για γεύμα μπουφέ με απεριόριστα ποτά.

Ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν με ποτά και διασκέδαση με ζωντανή ορχήστρα!

4η ΜΕΡΑ

Δίστομο - Όσιος Λουκάς - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για επίσκεψη στο Δίστομο, γνωστό για το σφαγιασμό του πληθυσμού από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το 1944. Θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο θυμάτων στον λόφο Κανάλες και το αντίστοιχο Μουσείο στο παλιό Δημοτικό Σχολείο. Συνεχίζουμε για την Μονή του Όσιου Λουκά, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, που βρίσκεται σε γραφική πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελικώνα.

Με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία και θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα πανελλαδικώς. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ