Γιάννης Λουκάκος: Μακαρονάδα με παστίτσιο, μανιτάρια, μπέικον και κρέμα τυριών - μια ξεχωριστή συνταγή (βίντεο)

«Αχ να ‘χαμε τώρα για φαγητό....»: Πόσοι από εσάς τελείωσαν την παραπάνω φράση με «μια μακαρονάδα»; Ο Γιάννης Λουκάκος έχει για εμάς μια ξεχωριστή συνταγή!

ΥΛΙΚΑ

Για τα παστίτσιο με μανιτάρια

500 γρ. ζυμαρικά για Παστίτσιο

100 γρ. ελαιόλαδο

500 γρ. μανιτάρια λευκά, σε μέτριο καρέ

180 γρ. μπέικον καπνιστό, σε μικρό καρέ

80 γρ. κρασί λευκό

400 γρ. κρέμα τυριών

αλάτι

φρέσκο μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Για την κρέμα τυριών

200 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

200 γρ. κρέμα γάλακτος

200 γρ. πεκορίνο, τριμμένο λεπτό

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη λεπτή

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα παστίτσιο με μανιτάρια

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά για Παστίτσιο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατίζουμε ελαφρώς και σοτάρουμε  τα μανιτάρια μέχρι να έχουν ένα σκούρο καφέ χρώμα, για 3 με 4 λεπτά περίπου.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση, προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα έντονο σκούρο χρώμα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά και λίγο από το ζωμό ζυμαρικών.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη κρέμα τυριών και ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσουν τα ζυμαρικά.

Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι εάν χρειάζεται και σερβίρουμε.

Για την κρέμα τυριών

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε την κρέμα και τα τυριά. Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, τοποθετούμε το καπάκι και θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία στη μέγιστη ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μία παχύρευστη κρέμα.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ