Μήπως φοβάσαι ότι δεν ζεις μια γεμάτη, ευτυχισμένη ζωή; Να είσαι αληθινή ως προς το ποια είσαι

Κι αν όντως το φοβάσαι, μήπως δεν ξέρεις πώς να αλλάξεις τη ζωή σου;

Πώς νιώθεις για τη ζωή σου; Ζεις κάθε μέρα με ενθουσιασμό; Ανυπομονείς για το τι θα ακολουθήσει; Ή μήπως φοβάσαι ότι δεν ζεις στο έπακρο; Κι αν όντως το φοβάσαι, μήπως δεν ξέρεις πώς να αλλάξεις τη ζωή σου;

1. Ζήσε κάθε μέρα σαν μια νέα αρχή.

Μην σε κρατάει πίσω το τί συνέβη χθες, την προηγούμενη μέρα, την προηγούμενη εβδομάδα, το προηγούμενο έτος ή ακόμα και πριν από χρόνια. Η ζωή είναι σύντομη, οπότε ζήσε τη στιγμή.

2. Να είσαι αληθινή ως προς το ποια είσαι.

Σταμάτα να προσπαθείς να ευχαριστήσεις άλλους ανθρώπους ή να προσπαθείς να γίνεις κάποια άλλη. Είναι καλύτερα να είσαι μια πρωτότυπη έκδοση του εαυτού σου, παρά να το ακριβές αντίγραφο κάποιου άλλου.

3. Μην παραπονιέσαι.

Μην είσαι γκρινιάρα. Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι για τα προβλήματά σου και λάβε δράση για το πώς θα τα διορθώσεις. Με το να παραπονιέσαι μόνο αρνητική ενέργεια μαζεύεις.

4. Να είσαι προνοητική.

Μην περιμένεις τους άλλους γύρω σου να κάνουν κάτι, για να ζήσεις τη δική σου ζωή στο έπακρο. Δεν θα συμβεί. Προνόησε εσύ για τον εαυτό σου, φρόντισέ τον, άκου τις επιθυμίες του.

5. Μη σκέφτεσαι το “εάν”.

Μην σκέφτεσαι τα πράγματα που δεν μπορείς να αλλάξεις. Αντίθετα, εστίασε στα πράγματα στα οποία μπορείς να κάνεις κάτι. Σίγουρα είναι πιο εποικοδομητικό, από το να σκέφτεσαι, πώς θα βρεις το μαγικό ραβδί να αλλάξεις, όσα δεν αλλάζουν, γράφει η Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

6. Τι και πώς;

Επικεντρώσου πρώτα σε αυτό που θέλεις, προτού σκεφτείς πώς να το κάνεις. Οτιδήποτε είναι εφικτό, αρκεί να γίνεται με την καρδιά και την ψυχή σου. Άρα, πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε γεμίζει.

7. Δημιούργησε τις δικές σου ευκαιρίες.

Μπορείς να περιμένεις ευκαιρίες ή μπορείς να βγεις εκεί έξω και να δημιουργήσεις τις δικές σου. Εσύ τι θα διαλέξεις; Δημιούργησε, εμπνεύσου, διεκδίκησε.

8. Κοίταξε κατάματα τους φόβους σου.

Όλοι μας έχουμε φόβους. Ο φόβος της αβεβαιότητας, ο φόβος της δημόσιας ομιλίας, ο φόβος του κινδύνου. Όλοι αυτοί οι φόβοι, μας κρατούν στην ίδια θέση και μας εμποδίζουν να αναπτυχθούμε. Αντί να αποφεύγεις τους φόβους σου, δες πως είναι το μέσο για ανάπτυξη. Πόσο πολύ θα εξελιχθείς, αν βάλεις πέρα ό,τι φοβάσαι;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ