Μπάκιγχαμ: Στην δεξίωση της Καμίλα η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η Ματθίλδη του Βελγίου, η πριγκίπισσα Μαίρη της Δανίας (φωτό & βίντεο)

Μια εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών 

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα, παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης, στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, δεξίωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας του ΟΗΕ «16 Ημέρες Ακτιβισμού», η οποία επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Η εκστρατεία, ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών) και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου και η πρίγκιπισσα Μαίρη της Δανίας ήταν ανάμεσα καλεσμένους της συζύγου του βασιλιά Καρόλου.

Στη δεξίωση παρευρέθηκαν περίπου 300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πιζώντων και των οικογενειών τους, καθώς και διάσημα πρόσωπα όπως η τηλεοπτική παρουσιάστρια Lorraine Kelly, η reality star Zara McDermott καθώς και η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Olena Zelenska, αναφέρει η Daily Mail.

Το «παρών» έδωσε ακόμα η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου (γιου της αείμνηστης βασίλισσας Ελισλαβετ), Κόμισσα Σόφι του Γουέσεξ. 

Η Καμίλα έχει εργαστεί για περισσότερα από δέκα χρόνια για να αναδείξει οργανώσεις που υποστηρίζουν θύματα βιασμού, σεξουαλικών επίθεσεων και ενδοοικογενειακής βίας.

Η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, από πλευράς της, διορίστηκε το 2005 προστάτιδα του ΠΟΥ για την πρόληψη της βίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με βάση τις εθνικές και διεθνείς προσπάθειές της στον τομέα της προστασίας της οικογένειας.

Ανάλογες προσπάθειες και ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, έχουν γίνει και από την βασίλισσα των Βέλγων και την σύζυγο του διαδόχου πρίγκιπα Φρειδερίκου της Δανίας. 

Τι φόρεσαν οι royals στην δεξίωση

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα και η βασίλισσα Ματθίλδη επέλξαν για την περίσταση λευκά φορέματα, ενώ η Κόμισσα Σοφί μια μαύρη παντελόνα, συνδυασμένη με μια άσπρη μπλούζα.

Η βασίλισσα της Ιορδανίας από την άλλη φόρεσε ένα colour block φουστάνι, το οποίο έχει ξαναβάλει.

Τέλος η Μαίρη της Δανίας εμφανίστηκε με μια σκούρα γρκι παντελόνα, μωβ μπλούζα και ασορτί γόβες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ