Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Παρθενώνας στην… Μελβούρνη: Αντίγραφο του ναού στο επίκεντρο έκθεσης στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώρια (φωτό)

Η έκθεση στον κήπο της Πινακοθήκης έχει τίτλο «Temple of Boom» και καλεί το κοινό να στοχαστεί τις συνέπειες του χρόνου σε όλα τα αρχιτεκτονήματα

Στον Grollo Equiset Garden της National Gallery of Victoria (NGV) στη Μελβούρνη, το «Temple of Boom» τιμά τον Παρθενώνα, προσκαλώντας το κοινό να στοχαστεί για τις συνέπειες του χρόνου σε όλα τα αρχιτεκτονήματα, καθώς η δομή σταδιακά αλλάζει με έργα τέχνης και τοιχογραφίες που, σε τρεις φάσεις, από τον Νοέμβριο έως τον Αύγουστο του 2023, θα την κοσμούν.

Η NGV εγκαινίασε το πρότζεκτ στο πλαίσιο της ετήσιας σειράς της Architecture Commission, στην οποία προσκαλεί Αυστραλούς αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν στον κήπο της site-specific έργα. Το «Temple of Boom» σχεδιάστηκε από τους Adam Newman και Kelvin Tsang του στούντιο NWMN και στο κέντρο του βρίσκεται ένα ορειχάλκινο άγαλμα καθιστής γυναίκας, έργο του 1958 του Henry Moore.

Σύμφωνα με την NVG, το «Temple of Boom» θα λειτουργεί ως τόπος συγκέντρωσης της κοινότητας και υπαίθριος χώρος ποικίλων εκδηλώσεων τη θερινή για τους Αντίποδες περίοδο.

Τα έργα των πρώτων καλλιτεχνών που συμμετέχουν -Drez, Manda Lane και David Lee- παρουσιάστηκαν στα εγκαίνια· ποικίλουν από μοτίβα λουλουδιών μέχρι οφθαλμαπάτες, και αντλούν έμπνευση από τον ζωηρόχρωμο διάκοσμο που πριν από χιλιετίες κάλυπτε τον Παρθενώνα.

Δείτε βίντεο με την κατασκευή του Παρθενώνα στη Μελβούρνη

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ