Άκης Πετρετζίκης: Λαχταριστό burger με Pulled pork στη χύτρα ταχύτητας - Θα πάθετε σοκ!

Ένα γεύμα που θα λατρέψουν μικροί - μεγάλοι. 

Συστατικά

1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκκαλο και δέρμα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

  αλάτι

  πιπέρι

1  κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

1/2 κ.γ.  μπούκοβο

1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους

1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ.  κρασί λευκό

1 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα

Για το σερβίρισμα

  ψωμάκια για burger

200 γρ.  τσένταρ, λιωμένο

100 γρ.  αγγουράκι τουρσί

  πατάτες τηγανητές

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε την πανσέτα σε μεγάλα κομμάτια 3-4 εκ. και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας.

Μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Σοτάρουμε 3-4 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο, τον κόλιανδρο, τη ζάχαρη και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και κλείνουμε με το καπάκι. Βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και βράζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά.

Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και σβήνουμε τη φωτιά.

Με δύο πιρούνια ξεψαχνίζουμε την πανσέτα. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη σάλτσα με το χοιρινό στα ψωμάκια για burger. Απλώνουμε το λιωμένο τσένταρ και βάζουμε το αγγουράκι τουρσί. Καλύπτουμε με το άλλο ψωμί και σερβίρουμε με τις πατάτες.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ