Χριστούγεννα στο Παρίσι - ονειρεμένες γιορτές! Από τα αξιοθέατα & τα μνημεία, στις αγορές, τις μπουτίκ, την Disneyland (φωτό)

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η "Πόλη του Φωτός" επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον τίτλο της! 

Ονειρεμένες γιορτές στο Παρίσι!!! Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι για τα φετινά Χριστούγεννα.

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η "Πόλη του Φωτός" επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον τίτλο της! Ολόκληρη η γαλλική πρωτεύουσα γίνεται πιο μαγική από ποτέ!

Τα πάντα είναι φαντασμαγορικά στολισμένα και τα ωραιότερα μνημεία της φωτίζονται γιορτινά! Παραμυθένιες χριστουγεννιάτικες αγορές, εορταστικές εκδηλώσεις για κάθε γούστο και ηλικία, ιδιαίτερες νοστιμιές, όπως το Bûche De Noël, το γαλλικό σοκολατένιο γλυκό των Χριστουγέννων. Και όσο για το …κρύο, το υπέροχο Vin Chaud, το ζεστό γαλλικό κρασί με κανέλα και πορτοκάλι, σίγουρα θα σας ζεστάνει!!! Μαζί θα περιηγηθούμε στους δρόμους της στολισμένης πόλης και θα απολαύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών.

Θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα και τις κρυφές ομορφιές της, θα αντικρίσουμε μοναδικά έργα τέχνης, θα κάνουμε τις αγορές μας στα φημισμένα πολυκαταστήματα και τις απαστράπτουσες μπουτίκ.

Μαζί θα πάμε και στην χριστουγεννιάτικα στολισμένη Disneyland, με τους ήρωες των παιδικών ταινιών και των κόμικς να έχουν φορέσει χριστουγεννιάτικες στολές και να προσφέρουν στιγμές γέλιου και χαράς! Κι αν θέλετε, μπορούμε να φθάσουμε ακόμα και στην Νορμανδία, για να δούμε την μεσαιωνική πόλη Ονφλέρ, την ειδυλλιακή Ντωβίλ και την γραφική Τρουβίλ!

Οι αναχωρήσεις είναι 22 και 23/12, ενώ η τιμή ξεκιμά από 795€ (6 ημέρες / 5 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

6 μέρες αεροπορικώς με Air France σε Παρίσι, Disneyland.  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,  με πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Παρίσι

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AIR FRANCE για Παρίσι. Άφιξη , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HOLIDAY INN OPERA GRAND BOULEVARD 4* ( www.holidayinn.com ) ή στο HOLIDAY INN GARE DE L ESTATES 4* (www.holidayinn.com ). Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Παρίσι, Ξενάγηση

Πρωινό και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Τροκαντερό (στάση 15-20΄), τον Πύργο του Άιφελ, τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου, το Γκραν και Πτι Παλαί, το Ινβαλίντ, τον Τάφο του Ναπολέοντα, το υπουργείο Εξωτερικών (Εθνοσυνέλευση), την Γέφυρα ντε λα Κονκόρτ, την Πλας ντε λα Κονκόρτ (Ομονοίας), τους κήπους του Κεραμεικού, το Ορσέ, την Orangerie, την Ποντ Νεφ, το Ιλ ντε Λα Σιτέ, το Καρτιέ Λατέν, το Σαιν Ζερμαίν, τη Σορβόννη, το Πάνθεον, τους κήπους του Λουξεμβούργου, τον Άγιο Σουλπίκιο, την παμπάλαια εκκλησία Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε (Saint-Germain-des-Prés), το διάσημο καφέ "Le Deux Magots", την Όπερα Garnier κ.ά. Ελεύθερος χρόνος

. Το απόγευμα , ακολουθείστε (προαιρετικά) μια βραδινή κρουαζιέρα με τα περίφημα μπατώ μους (bateaux mouches), που κυλούν απαλά στα νερά του Σηκουάνα, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δείτε το Παρίσι φωταγωγημένο και ανεβείτε μαζί μας στον λόφο της Μονμάρτρης (Montmartre) με την απίστευτη θέα, την μοναδική Σακρ Κερ (Sacre Cœur), το σπίτι του Σαλβαντόρ Νταλί και την πλατεία με τους υπαίθριους ζωγράφους.

3η ΜΕΡΑ

Παρίσι - Λούβρο, Παλαί Ρουαγιάλ, Πλατεία Βαντόμ, Μουσείο αρωμάτων Φραγκονάρ

Πρωινή ξενάγηση στο περίφημο μουσείο του Λούβρου, όπου θα δούμε την Ελληνική πτέρυγα με την Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου, τμήμα από μετόπη του Παρθενώνα κλπ., καθώς και την πτέρυγα με τους πίνακες σημαντικών ζωγράφων, όπως του Λεονάρντο Ντα Βίντσι (Τζοκόντα), του Ντελακρουά (Σφαγή της Χίου), του Νταβίντ, του Βερονέζε, του Ραφαήλ, του Γκόγια, του Ρούμπενς, του Τιτσιάνο, του Ρέμπραντ, του Ελ Γκρέκο κ.ά. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα κάνουμε έναν μοναδικό περίπατο στην πλατεία του Παλαί Ρουαγιάλ (Palais Royal) και θα πιούμε τον καφέ μας στο διάσημο και ιστορικό καφέ "Les Nemours", στο οποίο γυρίστηκαν σκηνές της ταινίας "The Tourist" με την Αντζελίνα Τζολί και τον Τζόνυ Ντεπ.

Θα διασχίσουμε την περίφημη Rue du Faubourg Saint-Honoré με όλους τους μεγάλους οίκους μόδας, θα περάσουμε από την παγκοσμίως γνωστή Πλατεία Βαντόμ (Place Vendôme) με τους κορυφαίους οίκους ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, καθώς και το εμβληματικό Hotel Ritz. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες, θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας προς την κομψή Place Edouard VII που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσει με την περίτεχνη κατασκευή της.

Τέλος, θα επισκεφθούμε το μουσείο-εργαστήριο αρωμάτων Φραγκονάρ (Fragonard). Μυηθείτε στα μυστικά της αρωματοποιίας και εμπιστευθείτε την όσφρησή σας για τις αγορές σας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε στις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν-Ζερμαίν-ντε-Πρε με την ομώνυμη εκκλησία και τα αριστοκρατικά καφέ, όπως το "Le Deux Magots" και το "De Flore" και να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ "Alcazar".

4η ΜΕΡΑ

Παρίσι, Ελεύθερη μέρα (Προαιρετική εκδρομή στη Νορμανδία)

Απολαύστε την μητροπολιτική πλευρά της γαλλικής πρωτεύουσας, τις απαστράπτουσες μπουτίκ της Rue du Faubourg Saint-Honoré και Avenue Montaigne ή, αν θέλετε έναν ζεστό μυρωδάτο γαλλικό καφέ, καθίστε στο "Avenue", όπου θα συναντήσετε τους ομορφότερους ανθρώπους της πόλης.

Εναλλακτικά, μπορείτε να συμμετάσχετε στην προαιρετική μας εκδρομή στη Νορμανδία (έξοδα ατομικά), με επισκέψεις στην μεσαιωνική Ονφλέρ και το γραφικό λιμανάκι της, καθώς και στην μεσαιωνική ειδυλλιακή Ντωβίλ, που μαζί με την δίδυμή της Τρουβίλ, αποτελούν το καμάρι της κοσμοπολίτικης ακτής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

5η ΜΕΡΑ

Παρίσι, στο Βασίλειο της Disneyland

Πρωινή αναχώρηση για την Disneyland (32 χιλιόμετρα από το Παρίσι). Ταξιδέψτε με τους πειρατές της Καραϊβικής ή τον Ιντιάνα Τζόουνς στην "Χώρα της Περιπέτειας", χαθείτε στο άπειρο με ένα διαστημόπλοιο στο "Βουνό του Διαστήματος", συναντήστε τον Μίκυ, τον Ντόναλντ, τον Πινόκιο, την Χιονάτη και τους Εφτά νάνους στην "Χώρα της Φαντασίας", απολαύστε υπέροχα θεάματα και σόου που κόβουν την ανάσα. Καλή διασκέδαση στην Χώρα του Παραμυθιού! Επιστροφή στο Παρίσι.

6η ΜΕΡΑ

Παρίσι - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι στο Παρίσι.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ