Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Δήμητρα Λιάνη: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ο δικός μου Θεός» - Το παρασκήνιο του θρυλικού νεύματος του πολιτικού (βίντεο)

Η κίνηση αυτή νομιμοποίησε τη σχέση τους

Η Δήμητρα Λιάνη, 34 χρόνια μετά, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!», για όλα όσα έγιναν λίγο πριν το ιστορικό νεύμα του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη άφιξη του από το Χέρφιλντ του Λονδίνου.

Όπως είπε η ίδια, η κίνηση αυτή νομιμοποίησε τη σχέση τους, ενώ αναφέρθηκε και στα αρνητικά σχόλια που άκουγε. 

«Ήταν μία πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μία κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και μετά κάποιο σήμα του. Εγώ φαντάστηκα ότι το σήμα που μου είπε θα ήταν διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα μου κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση», δήλωσε.

Photo: EUROKINISSI

Για εκείνη ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ατρόμητος: «Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα αργότερα, όταν πολλές γυναίκες μου έλεγαν «μπράβο, αυτός είναι άντρας». Ο Ανδρέας έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό».

Η ίδια αποκάλυψε πως είχαν βιώσει μία σειρά εκβιασμών για να μην επιστρέψει μαζί του.

«Ένας έκδοτης είχε πει να πάω στην Αμερική για 6 μήνες. Υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως δεν πρέπει να γυρίσω μαζί του από το Χέρφιλντ, γιατί τον καταστρέφω. Με βοήθησε πολύ ο Ανδρέας στα σχόλια που άκουγα. Μου έλεγε να μην ακούω κανέναν και να επιστρέψουμε μαζί».

Αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω θα άλλαζε αυτή τη στιγμή; Η απάντησή της είναι «όχι».

«Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου Θεός…»

«Μάθαμε για την απόφασή του λίγο πριν ξεκινήσουμε για την Ελλάδα»

Στο θρυλικό νεύμα του μεγάλου πολιτικού αναφέρθηκε και ο Γιώργος Λιάνης, ο οποίος σημείωσε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον τότε υφυπουργό Τύπου, Δημήτρη Μαρούδα, να κάνει γνωστή την σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη.

«Κάποιοι έλεγαν ότι του υπέδειξαν το νεύμα, κάποιοι είχαν αντιρρήσεις, αλλά εκείνος δεν εμπιστεύτηκε σε κανέναν αυτή την απόφασή του. Η κίνηση αυτή ήταν σκακιστική και ψυχολογίας. Εμείς μάθαμε για την απόφαση του λίγο πριν ξεκινήσουμε για την Ελλάδα».

Photo: ΑΠΕ

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να ανακοινώσει τη σχέση τους σε μία περίοδο δύσκολη, όταν η Δήμητρα Λιάνη δεχόταν ένα τσουνάμι σχολίων.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης γνώρισε την Δήμητρα Λιάνη το 1993, όταν εκείνη ετοίμαζε την γιορτή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. Εκείνο που θυμάται από εκείνη την ημέρα είναι η πρώτη αγκαλιά. «Η Δήμητρα έχει δει πολλά, έχει αντέξει πολλά και είναι σταθερή αξία», τόνισε ο συνθέτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ