Η 21χρονη χαρίζει ζωή: Η καρδιά της θα χτυπά σε 40χρονη μητέρα ενός παιδιού – Ήταν επιθυμία της η δωρεά οργάνων (βίντεο)

Πρόκειται για την άτυχη φοιτήτρια που σκοτώθηκε από ασυνείδητο οδηγό στη Θεσσαλονίκη

Δώρα ζωής έλαβαν συμπολίτες μας μετά το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας της 21χρονης Εμμανουέλας η οποία κατέληξε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της από το αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο Αλβανό που την παρέσυρε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μια 40χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι μητέρα ενός παιδιού, και ζούσε με μηχάνημα υποστήριξης λειτουργίας της καρδιάς λαμβάνει την καρδιά της 21χρονης σε μεταμόσχευση στο «Ωνάσειο» ενώ το ήπαρ της κοπέλας θα λάβει άνδρας που, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν για αρκετό καιρό στη σχετική λίστα στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Οι δύο αυτές μεταμοσχεύσεις ξεκίνησαν αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το πρωί η λήψη των οργάνων της άτυχης Εμμανουέλας.

Σημειώνεται ότι οι κερατοειδείς χιτώνες της 21χρονης αφαιρέθηκαν από οφθαλμιάτρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και θα μεταφερθούν στην Τράπεζα Οφθαλμών του ΑΧΕΠΑ, όπου θα εξεταστεί σε ποιους ασθενείς θα μεταμοσχευθούν καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και 15 ημερών για τη μεταμόσχευσή τους.

Για τους νεφρούς διεξάγονται ειδικά τεστ για να βρεθούν οι συμβατοί λήπτες. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ για τους νεφρούς τα τεστ διεξάγονται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης με πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκεί βρέθηκε συμβατός δότης αλλά αναμένονται τα οριστικά αποτελέσματα νωρίς σήμερα, Τρίτη, το απόγευμα.

Αντίθετα οι πνεύμονες της φοιτήτριας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κρίθηκαν ακατάλληλοι για μεταμόσχευση.

«Δεν μιλάμε πια για θάνατο αλλά για ζωή. Αυτή ήταν η επιθυμία της κόρης μας που μας είχε εκφρτάσει και κάναμε αυτό που ήθελε εκείνη» δήλωσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας το πρωί της Τρίτης (29/11).

«Η Εμμανουέλα μας ήταν ένα θαύμα. Ζητήσαμε να κάνει ένα θαύμα και απλά το έκανε. Ήθελε να δώσει ζωή, ήταν επιθυμία της» δήλωσε από την πλευρά της η μητέρα της άτυχης κοπέλας.

Στον ανακριτή οι γονείς της 21χρονης για να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν περίπου στις 9.30 οι γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας που παρασύρθηκε από τον 26χρονο Αλβανό στην οδό Εγνατία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να καταλήξει λίγες ημέρες αργότερα. Οι γονείς της 21χρονης Έμμας, έφτασαν συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Νίκο Ρουσσόπουλου και κατευθύνθηκαν αμέσως προς το γραφείο του ανακριτή, στο οποίο βρίσκεται η σχετική δικογραφία για την υπόθεση, προκειμένου να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής. Σκοπός της οικογένειας είναι να προτείνει κι άλλους μάρτυρες, οι οποίοι ενδεχομένως να δώσουν περισσότερα στοιχεία τα οποία θα λειτουργήσουν επιβαρυντικά για τον κατηγορούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Αλβανός που παρέσυρε την 21χρονη και την εγκατέλειψε αιμόφυρτη στην άσφαλτο, διώκεται για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης με αποτέλεσμα τον θάνατο, όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα). Για την κακουργηματική πράξη προβλέπεται ποινή κάθειρξης έως 15 έτη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ