Χριστουγεννιάτικη εκδρομή σε Γιάννενα - Ζαγοροχώρια: Aπό το Σπήλαιο Περάματος, στο γραφικό Μονοδένδρι & το ιερό της Δωδώνης (φωτό)

Εκεί που η φύση συναντά την παράδοση!

Γιάννενα - Ζαγοροχώρια......εκεί που η φύση συναντά την παράδοση! Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν μια όμροφη, χριστουγεννιάτικη εκδρομή.

Η αναχώρηση είναι στις 27/12 ενώ η τιμή ξεκινά από 375€ (4 ημέρες / 3 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

 

4 μέρες με πούλμαν σε Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα - Ελληνικό (Μουσείο Παπαγιάννη) - Σπήλαιο Περάματος - Νησί - Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου - Αρχ. Χώρος & Θέατρο Δωδώνης - Όρραον Διαμονή στο ξενοδοχείο GRAND SERAI CONGRESS & SPA 5* με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο καθημερινά.

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Μέτσοβο - Μουσείο Βρέλλη - Γιάννενα

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07:00 μέσω Δομοκού - Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και για παραδοσιακά ψώνια. Μέσω εξαιρετικής διαδρομής της Νέας Εγνατίας Οδού φτάνουμε στα Γιάννενα. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) όπου θα θαυμάσουμε τα φημισμένα κέρινα ομοιώματα και θα γνωρίσουμε, μέσα από αυτά, τη ζωή στα χρόνια της επανάστασης. Αργότερα άφιξη και τακτοποίηση στο Grand Serai Congress & Spa 5* και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

2η ΜΕΡΑ

Ελληνικό (Μουσείο Παπαγιάννη) - Σπήλαιο Περάματος - Νησί

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Μουσείο Παπαγιάννη (έξοδα ατομικά) στο χωριό Ελληνικό με τα υπέροχα γλυπτά τόσο στην έκθεση, όσο και κατά τη διαδρομή προς αυτήν. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά) 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά και που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις, για το μέγεθος και την σπανιότητα του. Επόμενος προορισμός μας, η πόλη των Ιωαννίνων και η Λίμνη Παμβώτιδα.

Από τον μώλο θα περάσουμε απέναντι στο νησάκι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά). Περίπατος στον γραφικότατο οικισμό και επίσκεψη στο σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά όπου θα δούμε τον οντά με τις τρύπες των πυροβόλων όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο που κτίστηκε στα χρόνια του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, το οποίο την εποχή του Αλή Πασά ήταν το διοικητικό κέντρο όλης της περιφέρειας των Ιωαννίνων.

 Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν - σήμερα Εθνογραφικό μουσείο - τα μαγειρεία στη ακρόπολη του Ιτς Καλέ, το Βυζαντινό μουσείο αλλά και το νέο (2016) εκπληκτικό Μουσείο Αργυροτεχνίας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και το βράδυ εορταστικό δείπνο Ρεβεγιόν!

3η ΜΕΡΑ

Κήποι - Μονοδένδρι - Χαράδρα Βίκου

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και του Καλογήρου, τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου) με τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας. Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή – έξοδα ατομικά) δημιούργημα της αγάπης του για τον τόπο και τις παραδόσεις.

Μπάγια στα σλάβικα σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Επόμενη στάση το πανέμορφο και γραφικό Μονοδένδρι. Από εκεί θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ δείπνο μπουφέ.

4η  ΜΕΡΑ

Αρχ. Χώρος & Θέατρο Δωδώνης - Όρραον - Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο ιερό της Δωδώνης (έξοδα ατομικά) το οποίο έχει συνδεθεί από τα αρχαιότατα χρόνια με τη λατρεία του Δία. Το αρχαιότερο στην ελληνική επικράτεια μαντείο προκαλεί δέος με την ενέργεια που αναβρύζει ο χώρος και τις εικόνες που μας δημιουργεί από τα βάθη των αιώνων. Κατόπιν μας περιμένει μια περιήγηση σε μια από τις πιο σημαντικές πόλεις – φρούρια της αρχαίας Ηπείρου, το Όρραον, τον τόπο όπου μεγάλωσε η Πριγκίπισσα των Μολοσσών (Μυρτάλη) και πέρασε μέρος από τα παιδικά του χρόνια, ο γιός της, Μέγας Αλέξανδρος.

Εδώ στέκουν ακόμη αγέρωχα σε ύψος (μέχρι 7 μέτρα) μερικά από τα εντυπωσιακά λιθόκτιστα σπίτια του αρχαίου οικισμού. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μέγαρο του βασιλιά Αλκέτα, τη μεγάλη δεξαμενή της πόλης και την οικία Α όπου μεγάλωσε η Ολυμπιάδα, η μητέρα του Μ. Αλέξανδρου. Η οικία Α θεωρείται, παγκοσμίως, ως το καλύτερα σωζόμενο παράδειγμα υστεροκλασσικής οικίας σε όλες τις αρχαίες δομημένες ζώνες! Και μετά από αυτήν την τόνωση γνώσης και εικόνων θα ξεκινήσουμε το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, μέσω της Νέας Ιόνιας οδού και της γέφυρας Αντιρρίου - Ρίου, με ενδιάμεσες στάσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή.

Φωτογραφίες via manessistravel.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ