Η Dua Lipa: Θα είμαι Αλβανίδα και στα χαρτιά - «Νιώθω πολύ περήφανη» - Η pop star που γεννήθηκε στο Λονδίνο για τη νέα της υπηκοότητα

Και επίσημα Αλβανίδα είναι πλέον η ποπ σταρ, Dua Lipa καθώς ο πρόεδρος της χώρας της χορήγησε την αλβανική υπηκοότητα για τον ρόλο της καλλιτέχνιδας, όπως είπε, στη διεθνή διάδοση της φήμης των Αλβανών μέσω της μουσικής της.

Ο πρόεδρος, Bajram Begaj δήλωσε την Κυριακή ότι η Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί τιμή του που θα δώσει ο ίδιος την υπηκοότητα στην ποπ σταρ καθώς η Lipa «έκανε τους Αλβανούς διάσημους σε όλο τον κόσμο».

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια που είναι αλβανικής καταγωγής γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από γονείς μετανάστες που ήρθαν από το Κόσοβο.

«Θα είμαι Αλβανίδα και με χαρτιά», είπε η Lipa πριν δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων, σύμφωνα με τον Guardian.

Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η τραγουδίστρια μοιράστηκε στιγμές από την η τελετή. Στη λεζάντα των φωτογραφιών ευχαρίστησε τον πρόεδρο της χώρας και τον  δήμαρχο Τιράνων γράφοντας στα αλβανικά «ευχαριστώ, νιώθω πολύ υπερήφανη».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ