Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Η εμβληματική τουαλέτα της από τα Όσκαρ 1961 βρέθηκε σε μπαούλο - λευκό & κίτρινο με απλικαρισμένα πράσινα λουλούδια (φωτό & βίντεο)

Μια δημιουργία του οίκου Christian Dior

Η υπέροχη Christian Dior τουαλέτα που φορούσε η Ελίζαμπεθ Τέιλορ στα Όσκαρ του 1961, βρέθηκε ξεχασμένη σε μια βαλίτσα, μετά από περισσότερα από 60 χρόνια.

Η σταρ του σινεμά, η οποία συνοδευόταν στην τελετή από τον τότε σύζυγό της Eddie Fischer, είχε κερδίσει το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Butterfield 8».

Σχεδιασμένο από τον Marc Bohan, το φουστάνι της ήταν κίτρινο στο πάνω μέρος, με λευκή φούστα, μία πράσινη ζώνη στη μέση και απλικαρισμένα λουλούδια σε ανάλογους τόνους.

Η λαμπερή εμφάνιση της Τέιλορ ολοκληρώθηκε με μακριά άσπρα γάντια και εντυπωσιακά σκουλαρίκια με διαμάντια και μαργαριτάρια. 

Σύμφωνα με το theadventurine.com το φουστάνι της φέρει το όνομα «Soiree A Rio» και ήταν από την Haute Couture συλλογή του γαλλικού οίκου για την Άνοιξη του 1961. Όσο για τα σκουλαρίκια, αυτά ήταν μια δημιουργία του William Ruser, ενός από τους πιο γνωστούς κοσμηματοπώλες του Χόλιγουντ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by cinemoda (@cine_moda)

Επιστρέφοντας στην τουαλέτα της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, το  Kerry Taylor Auctions ανέφερε σύμφωνα με το Page Six ότι το φόρεμα βρέθηκε σε μια βαλίτσα στο Λονδίνο, σε ένα σπίτι που είχαν η ηθοποιός με έναν από τους συζύγους της, τον Richard Burton.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle (@michelle_8998)

Η στενή οικογενειακή φίλη και υπάλληλος Anne Sanz είπε στον οίκο δημοπρασιών η Τέιλορ το φόρεσε μόνο μια φορά το συγκεκριμένο φόρεμα, όμως το θεωρούσε «γούρι» και το κουβαλούσε μαζί της στα ταξίδια της. Ωστόσο στα 70ς η σταρ είχε βαρεθεί να  μεταφέρει δεκάδες αποσκευές και έτσι χάρισε πολλά από τα πράγmατά της - συμπεριλαμβανομένου του φορέματος- στην Anne. 

Το φόρεμα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα της ηθοποιού θα βγουν σε δημοπρασία τον Δεκέμβριο και αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 42.000 και 72.000 $.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ