Μίνως Μάτσας: «Η μαμά μου με φοβέριζε με τον Μίκη Θεοδωράκη όταν ήμουν μικρός, μου έλεγε “έρχεται για ραντεβού”» (βίντεο)

Όσα είπε ο γνωστός συνθέτης στην ΕΡΤ

Ο Μίνως Μάτσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή τη ΕΡΤ  «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν». 

Ο γνωστός συνθέτης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Τζένη Μελιτά και τον Φώτη Σεργουλόπουλο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους μεγάλους συνθέτες που γνώρισε και τις νέες του καλλιτεχνικές δράσεις.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω η σπουδαιότητα του Μίκη Θεοδωράκη γιατί ήταν πολύ κοντά με την οικογένειά μου, αλλά μου άρεσε που έβλεπα 15 μουσικούς να παίζουν, εκείνον να διευθύνει, την Φαραντούρη να μπαίνει, τον Νταλάρα, ήταν πολύ ωραίο» είπε.

Και πρόσθεσε: «Η μαμά μου όταν ήμουν μικρός με φοβέριζε με τον Μίκη. Όταν δεν έκανα αυτά που έπρεπε, η μάνα μου μου έλεγε “έρχεται για ραντεβού ο Μίκης” και εκείνη την στιγμή τα έφτιαχνα όλα. Αυτό μάλιστα, το είχα δηλώσει και στην πρώτη μου συνέντευξη και ο Μίκης είχε θυμώσει και με ρώτησε “Γιατί λες τέτοια πράγματα για εμένα”».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είχα να τον 10 χρόνια πριν πεθάνει αλλά πήγαινα που και που σπίτι του, του άρεσε η παρέα και η κουβέντα. Μου άρεσε να κάνω παρέα με μεγαλύτερους γιατί μου άρεσε να μαθαίνω»,

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ