Γιάννης Λουκάκος: Γεμιστό ψωμί με λουκάνικα & μελάτο κρόκο - πρωτότυπη και χορταστική συνταγή (βίντεο)

Δώστε στο brunch ή το πρωινό σας άλλη διάσταση!

ΥΛΙΚΑ

Για το καρβέλι γεμιστό

  • 1 καρβέλι στρογγυλό (500 γρ.)
  • 15 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 25 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε σχετικά μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε 4
  • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μεσαία καρέ
  • 100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 4 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 220 γρ. γκούντα, τριμμένη
  • 2 κρόκους
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καρβέλι γεμιστό

Κόβουμε το επάνω μέρος του ψωμιού και αδειάζουμε την ψίχα. Αλείφουμε με το βούτυρο και τη μουστάρδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Βάζουμε το μισό τυρί στο κάτω μέρος του ψωμιού και καλύπτουμε με τη μισή ντομάτα και τον μισό βασιλικό. Προσθέτουμε πιπέρι και έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, σκεπάζουμε με την υπόλοιπή ντομάτα, τον βασιλικό και έπειτα με το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε στους 160°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τους κρόκους πάνω στην επιφάνεια των λιωμένων τυριών και επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 λεπτό. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Who is Who

 

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ